Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuyla şiddetli çatışmaların dün devam ettiğini bazı yerleşim bölgelerinin de işgalden kurtarıldığını açıkladı. Çatışmalarda 7'nci gün devam ederken, Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence'ye saldırdı. Ermeni ordusu füzeyle şehir merkezine saldırırken ilk belirlemelere göre ölü ve yaralılar tespit edildi.

Geçen hafta pazarın ilk saatlerinde başlayan gerilimde sivillerin yaşadığı bölgeleri hedef alan Ermenistan ordusunun saldırısı bugün de sürüyor… Ermenistan ordusu tarafından Azerbaycan’ın sivil yerleşim noktalarına yönelik dün gerçekleşen saldırıda 2 sivil hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı.

Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan tarafından dün akşam saatlerinde top bataryasıyla yapılan saldırılarda Beylagan bölgesinde 2 sivilin daha hayatını kaybettiği, 4 sivilin ise yaralandığı belirtildi. Ayrıca Beylagan'da bulunan evlerin ciddi zarara uğradığı bildirildi.

ERMENİSTAN’DAN GENCE’YE HAİN SALDIRI

Dün gece bu şekilde açıklamalar gelirken, bugün Ermenistan ordusu saldırılarını Azerbaycan’da nüfusun yoğun olduğu Gence kentine yöneltti. Yine sivilleri hedef alan Ermenistan, TSİ 12:30 sularında nüfusun yoğun olduğu Gence’ye füze ve top atışı yaptı.

Azerbaycan Devlet Başkanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, başkent Bakü’den sonra ülkenin ikinci büyük kenti olan Gence kentinin Ermenistan tarafından bombalandığını açıkladı. Füze ve top atışlarının kent merkezinde yoğun yerleşimin olduğu yerlere isabet ettiği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim