Ersin Tatar: Kıbrıs Türk'ü yalnız değildir

Ersin Tatar: Kıbrıs Türk'ü yalnız değildir
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul'da yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk halkının yalnız olmadığını ve Türkiye'nin desteğiyle müreffeh bir geleceğe sahip olacağını vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul'da düzenlenen bir resepsiyonda yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının yalnız olmadığını ve Türkiye'nin desteğini her zaman hissettiğini vurguladı. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 51. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programa, İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan da katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile birlikte büyük bir destan yazıldığını belirterek, KKTC'nin varlığının sadece Kıbrıs Türkleri için değil, Türkiye'nin Akdeniz'deki güvenliği için de hayati önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, Kıbrıs'ta kalıcı barış ve huzurun kolay elde edilmediğini, büyük acılar çekildiğini ve Türk askerinin adada caydırıcı güç olarak kalmaya devam edeceğini dile getirdi.

Kıbrıs Türk halkının müreffeh bir geleceğe sahip olmasının herkesin görevi olduğunu vurgulayan Tatar, Türkiye'nin desteğiyle KKTC'nin ekonomik olarak güçleneceğini ve dünyada daha fazla tanınacağını söyledi. İstanbul Valisi Davut Gül ise, Kıbrıs Türk halkının haklılığının yanında Türkiye'nin desteğinin de KKTC'nin varlığını güvence altına aldığını belirtti.

245528-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.