Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

TSK’nın Münbiç ve Fırat'ın doğusuna operasyon  yapacağının duyurulması ve ABD askerlerinin de bölgeden çekilmeye başlamasıyla birlikte YPG/PKKK Esad’a sığındı.

İlk olarak Halep bölgesinden hareket eden Esad  askerileri Münbiç  ilçesine bağlı Alamiah kasabasını kontrol altına almıştı. Suriye askerlerinin bölgeye yerleşmesi TSK ve ÖSO’yu kararından çaydırmaması üzerine Alramih kabasına Esad askerleri yüksek tepelere ve bazı evlerin çatısına Rus bayrakları asması dikkat çekti. 

Yerel Kaynaklardan alınan bilgiye göre, TSK ve ÖSO güçleri Münbiç kırsalında konuşlanarak gelecek emri bekliyor.  Operasyonun önümüzdeki hafta içerisinde başlayacağını söyleyen yerel kaynaklar, Esad askerleri bölgeye Rus bayrağını dikmeye devam ettiklerini söyledi. 

YPG/ PKK Afrin’de de aynı oyunu oynadı

TSK ve ÖSO’nun Afrin’e yönelik operasyon öncesi Türkiye sınırındaki yüksek bölgelere YPG/ PKK militanları Rus bayrağı dikerek Türkiye’den görülmesini sağlamış. Ancak yapılan taktik başarısızlıkla sonuçlanarak Zeytin dalı hareketi ile Rus bayrakları indirilmiş ve Rus askerleri operasyon öncesi bölgeden çekilmişti.  


 

Editör: TE Bilişim