Yeni Zelanda'da bulunan iki camiye eş zamanlı olarak silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganın saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı belirlenirken, saldırıda 5 silah kullanıldı. Saldırganın, kendi YouTube sayfasından 70 sayfalık bir manifesto yayınlandığı da ortaya çıktı. Manifestoda, saldırganın Erdoğan'ı 'insanımızın en eski düşmanı' şeklinde tanımladığı ve ölümle tehdit ettiği bölümler yer alıyor.

“Yüksek profilli düşmanları öldür” başlıklı bölümdeyse Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeler yer alıyor.

Saldırgan'ın Erdoğan'ı " insanımızın en eski düşmanının ve Avrupa’daki İslamcı grubun lideri" sözleriyle tanımladığı görülüyor. Manifestoda şu ifadeler yer alıyor: Toplumlarımız içinde özgürce dolaşan ama düşman olduğu çok bilinen uluslar var. Başları dik, kendilerini dokunulmaz sanarak geziyorlar. Ne kadar hatalı olduklarını çok yakında anlayacaklar. Hainler, haince öldürülmeyi hak ediyor. 3 yıl da sürse 30 yıl da sürse bu insanlar ırkımıza yaptıkları saldırıların bedelini ödemeliler. Drone’lara bağlı patlayıcılar, motorsiklette silahlar, ne yöntem gerekirse bu hainlere bedelini ödetmeye, kullanılmalıdır. Merkel, beyaz karşıtı ve alman karşıtı her şeyin anası olarak listemin başında. Onun kadar Avrupa’ya zarar veren az kişi var. Erdoğan, insanımızın en eski düşmanının ve Avrupa’daki İslamcı grubun lideri.

Bu savaş ağası, Avrupa’yı işgal eden askerlerini ziyaret ettiğininde kanının son damlasını görmeli. Onun ölümüyle Avrupa’da bulunan Türk işgalcilerden kurtulmuş olacağız. Aynı zamanda Rusya’yı da güçsüzleştirip, NATO’nun da bölünmesini sağlamış olacağız. Sadık Han, Londra’nın belediye başkanı, aynı zamanda İngiliz insanların etnik yozlaşmasının sembolü. Pakistanlı Müslüman, şu anda Londra halkının temsilcisi olarak o koltukta oturuyor. Londra, İngiltere’nin kalbi. Başka bir sebebe gerek var mı bu işgalciden kurtulmak için? ANGELA MERKEL’İ ÖLDÜR ERDOĞAN’I ÖLDÜR SADIK HAN’I ÖLDÜR

Saldırıyı 2 yıl önce planlayan Tarrant'ın manifestosunda Türklerle ilgili bir bölüm de yer alıyor."Türklere" başlığının yer aldığı bölümde şu ifadelere yer verilmiş:

"Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında."Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz.Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak"

Editör: TE Bilişim