Operasyon düzenleyen polis, saldırganı etkisiz hale getirdi. Fransız basını saldırıda 2 kişinin öldüğünü ve 12 kişinin yaraladığını açıkladı. Öte yandan Reuters saldırıyı terör örgütü IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Trebes kentinde silahlı bir kişinin Super U isimli süpermarkettekileri rehin aldığı kaydedildi. Bakanlık, güvenlik güçlerinin bölgede operasyon düzenlediğini duyurdu. Düzenelenen operasyonda saldırgan etkisiz hale getirildi.

Zanlı, polis kaynaklarına göre önce bölgede 4 polise ateş açtı, polislerden biri yaralandı. Aynı kişi daha sonra da süpermarkete girdi ve içerdeki müşterileri rehin aldı. Zanlının terör örgütü IŞİD'e bağılık yemini ettiği iddiası Fransız basınında yer aldı. Saldırganın 2 kişiyi öldürdüğü, 12 kişiyi ise yaraladığı belirtildi.

Yerel L'Independant gazetesinde, Trebes kentindeki süpermarkette güvenlik güçlerinin operasyonunun sürdüğü, süpermarkette bir kişinin öldüğü bilgisi yer aldı. Kamu yayıncısı France Info kanalı da savcılığa dayandırdığı haberinde, süpermarketteki silahlı kişinin saldırıyı terör örgütü IŞİD adına gerçekleştirdiğini yazdı.


SALDIRININ NEDENİ BELLİ OLDU

Saldırının nedeni ortaya çıktı. Süpermarkettekileri rehin alan terörist, üç yıl önce Paris'te 129 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren isimlerden Salah Abdesselam'ın serbest bırakılmasını istedi. IŞİD'in üstlendiği saldırının kilit ismi Abdesselam, halen cezaevinde tutuluyor.

Editör: TE Bilişim