Fransa’da yaşayan 7 milyon civarında Müslüman adına devlet ve hükümet yetkililerine karşı muhatap olması için 2003 yılında eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac döneminde Nicolas Sarkozy İçişleri Bakanı iken kurulan “Fransa İslam Konseyi - Le Conseil Français du culte Musulman -CFCM” başkanlığına 14 yıl sonra Türk işadamı Ahmet Oğraş getirildi.

Fransa İslam Konseyi başkanlığının ilk kez Türklere verildiğinin altını çizen Ahmet Oğraş “3 yaşında Fransa’ya geldim şimdi 46 yaşındayım ve bir Türk işadamı olarak hep Türkiye-Fransa ilişkilerinin düzelmesi için uğraştım. Bir süre ‘Avrupa Demokratlar Birliği’ başkanlığını yürüttüm. Tamam, ilahiyatçı değilim bu doğru ama ben şirket tecrübelerimle konseye profesyonelliği getireceğim. Bir defa yönetim şeklinin değişmesi, devamlı çalışacak personelin ve gerçek bir bütçenin olması gerekir. 1 Temmuz 2017 itibarıyla Fransa İslam Konseyi başkanlığına getirilen ve iki yıl bu görevde kalacak olan Oğraş, bundan önce Türkiye dışındaki ülkelerde yaşayan Müslüman Türklerin dini, sosyal ile kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve ibadethaneleri yönetmek için Türk Diyanet işlerine bağlı, kısa adı DİTİB olan ‘Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin kurduğu “Fransa Müslüman Türkler Koordinasyon Komitesi’ başkanıydı.

Afra Voyages isimli şirketin de sahibi olan Ahmet Oğraş​ tazminat ödemeye mahkum edildi!

Ahmet Yıldızhan isimli hissedarın tüm hisselerine el koyarak işten atan Oğraş Fransız mahkemeleri tarafında suçlu bulunarak tazminat ödemeye mahkum etti.

Ahmet Yıldızhan isimli eski hissedar yaptığı açıklamada  "Hissedarı olduğum şirket tarafından tüm haklarım elimden alınarak işten çıkartıldım. Hissedar olduğum firmadaki hisselerimde usulsüz şekilde benden alındı.
Mahkemeye gitmek zorunda kaldım mahkemede firmayı haksız bularak tazminat ödemesine hüküm verdi, hisselerimin haksız ve usulsüz olarak alınması ise başka bir davanın konusu avukatlarım bu konuda çalışıyor. Gasp edilen hakkımı sonuna kadar arayacağım bu kararda olduğu gibi o davada da eninde sonunda adalet tecelli edecektir hak yerini bulacaktır. Adalete güveniyorum."
dedi.

18 yıllık Afra Voyages müdürü ve hissedarı Ahmet Yıldızhan'ın Afra Voyages sahibi Ahmet Oğraş tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atılması ile başlayan davanın 05-12-2017 günü son duruşması Pariste'ki mahkemede görülmüştü.

Davanın nihai kararı ise 16-01-2018 de açıklandı.

Ahmet Yıldızhan açıklamalarına şöyle devam etti;

"Ahmet Oğraş Türk toplumunda çıkan bir takım ciddi iddialar nedeni ile beni susturmaya çalıştı.

Benim kendisi ile ticaret dışında herhangi bir bağlantım yok.

Oğraş ile ilgili toplumumuz tarafından bilinen tüm iddiaları araştıracak olan ise yetkili makamlar ve ilgili muhattaplarıdır,sivil toplum kuruluşunda görev almak hiç kimseyi dokunulmaz kılmaz herkes hukuk önünde eşittir.

18 Yıldır hissedarı olduğum bu şirkette yöneticilik görevi yaptım hakkettiğim izinlerimi dahi kullanmadım, yüksek fedakarlıklarla şirketin kalkınması için geceli gündüzlü çalıştım.

Afra Voyages sahibi Olan Ahmet Oğraş fiili olarak şirketin çoğunluk hissedarı ve sahibi olsa da tüm yetki ve sorumluluk inisiyatifi üzerime alarak çalıştım, zaman zaman Oğraş hakkında çıkan kamuoyundaki ciddi söylenti ve iddialar benimde kulağıma çok defa gelmesine rağmen işlerime odaklandığım için fazla detaylarını kendisine sormadım.

Ahmet Yıldızhan

Ahmet Oğraş hakkındaki iddialar giderek her geçen gün fazlalaştı.

Oğrasın sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerini kötüye kullandığı ve yolsuzluk iddialarına kadar ilerledi, bu konulardan duyduğum rahatsızlıkları dile getirerek kendisi ile konuşmaya çalıştığımda benim bu konularla ilgilenmememi soru sormamam gerektiğini söyledi, beni susturmaya çalıştı, tazminatsız işten çıkartmak sureti ile cezalandırmayı tercih etti.

Firma sahibi Ahmet Oğraş ile aramızda kişisel hiç bir husumet olmadığı halde toplumumuzun rahatsızlık duyduğu konuları ve iddiaları sorduğum için beni işten çıkarttığını düşünüyorum.

Bu aşamadan sonra ise hukuk mücadelem başladı kendisini mahkemeye verdim davamız mahkemede görüşüldü mahkeme nihai kararda onu haksız bularak tazminat ödemeye hükmetti.

Hisselerimin usulsüz olarak alınması konusunda ise dava süreci devam ediyor, sonuna kadar kukuki yollardan hakkımı arayacağım." şeklinde konuştu.

Hakkında bir çok ciddi iddialar bulunan Afra Voyages Firma sahibi Ahmet Oğraş'a ve avukatına dava hakkında yöneltilen sorular ise yanıtsız bırakıldı.

Ahmet Oğraş ve avukatı cevap hakkını kullanmak istemedi.
 

Editör: TE Bilişim