Azerbaycan, koronavirüs vakalarının son günlerde hızlı bir şekilde artış göstermesi üzerine hastalıkla mücadele için Türkiye’den uzman doktor istiyor.", "articleBody": "Koronavirüs ile mücadele aralıksız olarak sürüyor.

Türkiye salgın hastalıkla mücadelesinde dünyaya örnek oluyor. Türkiye’nin salgın hastalıkla mücadelesi dünyanın dikkatini çekerken Türk Cumhuriyetlerinin de umudu oldu. Azerbaycan koronavirüs vakalarının son günlerde artış göstermesi üzerine salgın hastalıkla mücadele için Türkiye’den uzman doktor istiyor.

Azerbaycan’da günlük vaka sayısı 25 Mayıs tarihine kadar 1000’in altında iken, 8 Haziran’da 2 binin üzerine çıktı. Rakamlar Temmuz ayı itibariyle 4 bin sınırına dayanmış durumda. Türkiye bugüne kadar kardeş ülke Azerbaycan’a 30 solunum cihazı (ventilatör), 55 bin tulum, 50 bin N95 maske, 100 bin cerrahi maske, 5 bin gözlük, 200 bin eldiven ve virüsün tedavisinde kullanılan toplam 40 bin kutu çeşitli ilaç gönderdi.

Kırgızistan’da 28 Haziran’da olan 4513 olan vaka sayısı, bu hafta itibariyle 9910 seviyesine geldi. Özbekistan’da ise vaka sayısının 12 bini geçtiği ifade edildi. Son günlerde salgının olağanüstü artış göstermesi, çok sayıda can kaybının yaşanması ve sağlık sisteminin yetersiz kalmasıyla zor günler yaşayan Kazakistan’da 13 Temmuz Milli Yas Günü İlan edildi.

“YETİŞ KAVİM GARDAŞ TÜRKİYE!”

SuperHaber’in edindiği bilgiler göre,Türk Dünyası 'ağabey devlet' olan Türkiye’nin korona ile mücadelesindeki başarısının kendilerine de ulaşmasını istiyorlar. SuperHaber’e konuşan Türk Cumhuriyetleri temsilcileri, “Türkiye her zaman yanımızda.Biz iki devlet bir milletiz..Cumhur İttifakı ile şekillenen Türk Devlet aklı ‘(YETİŞ GAVİM GARDAŞ) diyen bizlere yine sessiz kalmayacaktır.” ifadelerini kullandılar.

TÜRK DÜNYASI DAYANIŞMA İÇİN SESSİZ KALMADI!

Bu arada Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve Gürcistan’da sürekli yardım etkinlikleri düzenliyor. İstanbul’da STK’lar, KATEAD Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği, Dünya Kazak İşadamları Derneği , Hoca Ahmet Yesevi İlim ve İrfan Vakfı, Kazak Türkleri Vakfı ile Kazakistan’dan Ayın Nuru Derneği yardım çalışmalarına devam ediyor. Türkiye merkezli çalışan Avrasya Türk Dernekler Federasyonu salgınla ilgili ilk günlerden itibaren yardım çalışmalarına devam ediyor. Yurtdışındaki Iraklı Doktorlar Derneği Türkmen doktorların çalışmaları ile yardım çalışmalarına hiç ara vermedi.

Editör: TE Bilişim