39 yaşında... 1976’da Almanya’ya geldi. Önce tekstil gibi sektörlerle ilgilendi ardından arkadaş tavsiyesi üzerine şimdiki mesleğine başladı. Yüzünü gizleyen, kimliğini saklayan Türk, Almanya Köln’de Sudbad isimli genelevin sahibi. 10 yıldan beri genelev sahibi olan Türk, "Bu işler Almanya’da yasal oldu. Vergisini de veriyorlar. İsteyen, istediği gibi, istediği yerde çalışabiliyor. Yasak bir şey yapmıyoruz burada" diyor.


HAYALİMDE İŞADAMI OLMAK VARDI

Birinin himayesinde çalışmayı sevmediğini dile getiren genelev sahibi Türk, çocukluk yıllarında iş adamı olmanın hayallerini kurduğunu söylüyor. Şikayet ettiği zamanlarında çok olduğunu belirten Türk patron, "Diyorum bazen. ’Nereden girdim bu işe, nereden bulaştım’ diye. Ama artık girdik bir kere. Adımız da çıktı bu işte. Yasak da bir şey yapmadığıma inanıyorum. Almanlar da yapıyor bunu, Türkler de. Dünyanın her tarafında var bu" diyor.

AŞKA İNANIYOR

Türk genelev patronu aşka inandığını söylüyor. Genelevinde çalışan kızların aşık olduklarında özgürce gidebileceklerini dile getiren Türk patron, "Onlar da kalp taşıyor. Onlar da insan. Normal olması yani. Olmasa şaşardım" diyor.

KADINLAR ÇALIŞMAK İÇİN KENDİLERİ BAŞVURUYOR

Doğan Haber Ajansı’na Sudbad Kulüp’ün kapılarını açan Türk genelev patronu, 24 kadın çalıştırıyor. Haftanın en yoğun günleri Cuma-Cumartesi. Günlük müşteri sayısı 40’ı buluyor.

Kulübe giriş 50 Euro. 3 katlı genelevde sauna, havuz, ve bar da bulunuyor. Genelevde Çek, Polonyalı, Rus, Alman ve Türk kızlar çalışıyor. Türk patron genelevde çalışacak kızları gazete ilanıyla buluyor. Sudbad Kulüp’te çalışmak için telefon açan kızlar da var.

~~İNGİLİZCE BİLMEK ŞART

Türk patron genelevde çalışmak için başvuran kızlarla bir ön görüşme yaparak kriterlerini sıralıyor. Sudbad Kulüp’te çalışmak için en önemli şartın İngilizce bilmek olduğunu ifade eden Türk patron diğer kriterleri ise söyle sıralıyor: "Mesela aşırı şişmanları almıyorum veya 35 yaş üstünü almıyorum. Yani benim kriterlerimi doldurması lazım."

İBRAHİM TATLISES ŞARKILARIYLA VİSKİLERİNİ YUDUMLUYORLAR

Genelevde tüm kızlar çıplak dolaşıyor. Geneleve gelen Alman beyler Türkçe müzikler eşliğinde içkilerini içip, her biri farklı tasarlanmış özel odalara çıkıyor. Dileyenler ise bordo ağırlıklı olarak döşenmiş ikinci katta televizyon izliyor, jakuziye giriyor.

TÜRK FUTBOLCU, FİLM YILDIZI, ŞARKICILAR GELDİ

Sudbad Kulüp’ün ünlülerin de uğrak yeri olduğunu iddia eden Türk patron şöyle konuşuyor: "Ünlü işadamları geldi. Ünlüler geldi. Film yıldızı, futbolcu şarkıcılardan gelenler oldu ama isimlerini veremiyoruz. Popçulardan birkaç tanesi geldi.ö Gelen ünlüler için VIP salonlarının bulunduğunu da belirten Türk patron, “Mesela VIP salonunu istiyor. Yukarıda VIP yerimiz var. İki tane bayan istiyor. Şampanya istiyor. Orada kimse onu rahatsız etmiyor. Alemini yapıp gidiyor."

GENELEVDE DÜNYA KUPASI HAZIRLIKLARI

Sahibi Türk olan genelev Sudbad Kulüp’te de 2006 Dünya Kupası maçları için de hazırlık yapıldı. Dünya kupasını genelevde dev ekran televizyonda izlemek isteyenler rezervasyon internet üzerinden ve telefonlar rezervasyon yaptırıyor.

Genelevin Türk patronu, Berlin’de başlayacak 2006 Dünya Kupası maçları öncesinde her yere reklam verdiklerini, genelev içine dev ekran taktıracaklarını ifade etti. Türk patron çok telefon açan olduğunu belirterek internet üzerinden rezerve yaptıranlara da özel indirimler uygulayacaklarını söyledi.

TÜRKİYE’DEN ÖZÜR DİLİYORUM

Türk Genelev Patronu, röportaj boyunca Türkiye’deki akrabalarından çekindiği için yüzünü ve kimliğini gizledi, ardından da, "Şimdi yüzümü sakladığım için, kendimi sakladığım için özür diliyorum ama bu da benim prensiplerime aykırı o yüzden özür diliyorum" dedi.

 

Editör: TE Bilişim