Gürcistan’da halk Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında. Ülkede Cumhurbaşkanı son defa halkın seçimiyle belirlenecek.

Gürcistanlılar, yeni cumhurbaşkanını seçmek için yerel saatle 08.00’de oy kullanma işlemine başladı. Gürcistan’da ilk turu 28 Ekim’de düzenlenen cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için oy verme işlemleri sürüyor. Bugün yapılacak seçimlerde Gürcistanlılar son kez ülkenin cumhurbaşkanını oyla belirlemiş olacak. Sandıklar ülke genelinde 20.00’de kapanacak, ardından oy sayımına geçilecek.

Katılım oranının yüzde 46,74 olduğu ilk tur seçimlerinde yüzde 50’yi geçen olmamıştı. Seçimin ilk turunda hükümetin desteklediği bağımsız aday Salome Zurabişvili yüzde 38,64 ve muhalefet koalisyonunun adayı Grigol Vashadze yüzde 37,74 oy almıştı.

GÜRCİSTAN BAŞBAKANI OYUNU KULLANDI

Gürcistan Başbakanı Mamuka Bakhtadze oy kullanmaya gelen ilk kişiler arasında yerini aldı. Başbakan, halkın sandık başına gitmesini, Gürcistan’ın gelişebilmesi için oy kullanmasını istedi. Bakhtadze, "Vatandaşlarımıza seçimlere katılmalarını, seçim yapmalarını ve Gürcistan’ın gelişimi ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek için oy kullanmalarını rica ediyorum" dedi. Ülkede 3 milyon 518 bin 877 kayıtlı seçmen bulunuyor. Halk kurulan 3 bin 703 istasyonda oylarını kullanacak.

(Alexander Alimov&/İHA)
Kaynak: iha