Suriye hava kuvvetlerinin Halep'in Azez ilçesi ile Merce bölgesine düzenlediği iki ayrı saldırıda 18 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Esad rejimine ait savaş uçaklarının Azez'deki Şehitler Meydanı bölgesindeki yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 15 kişi ölürken çok sayıda kişi de yaralandı.

Ayrıca Halep'in Merce mahallesine helikopterle düzenlenen varil bombalı saldırı sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi.

Bu arada, Suriyeli aktivist Yasir Ahmet, Halep kentine bir hafta içerisinde 165 varil bombasının atıldığını ve saldırılarda 500'den fazla kişinin öldüğünü açıkladı.

Ahmet, "Halep'e atılan bütün varil bombalarını sayıyoruz, sadece Halep'e bir hafta içerisinde 165 varil bombası atıldı. Saldırılarda 500'den fazla insan öldü, bu kişilerden bir çoğunun bedenleri parçalandığı için kaydı yok" dedi.

Saldırıların sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını söyleyen Ahmet, "Halep neredeyse tamamen viraneye döndü, birçok bölgede alt yapı çöktü, okullar kapatıldı ve birçok yol ulaşıma kapandı" diye konuştu.

Helikopterlerden atılan ama patlamayan varil bombalarını incelediklerini aktaran Ahmet, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bombalar tamamen el yapımı. Boyu 1.5 metre, genişliği ise 80 santimetre. İçerisinde TNT tipi patlayıcı bulunuyor, ayrıca değişik yakıcı kimyasallarla güçlendiriliyor. Bunlara ek olarak içerisine kalın metal parçalar yerleştiriliyor. Bu şekilde patladığında saçılan parçalarla daha çok insan ölmesi hedefleniyor."

Hazırlanan varillerin daha sonra helikopterlere yüklenerek 5 bin metre yükseklikten yerleşim yerlerine bırakıldığını kaydeden Ahmed, "Bu variller uçak füzesinden daha etkil, bazen üç binayı birden yerle bir edebiliyor. Başından bu yana varil bombası saldırılarında ölenlerin sayısı kimyasal silah saldırılarında ölenlerden kat kat daha fazla " ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim