Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemalettin Haydarov'un kardeşinin araba koleksiyonu ve SOCAR Başkanı Rövnek Abdullayev'in Londra sokaklarında lüks arabasıyla drift yapan oğlu dikkatlerden kaçmadı.

Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı Mubariz Mansimov, sosyal medya hesabından SOCAR Başkanına tepkisini böyle dile getirmişti.

Mübariz Mansimov'un bu paylaşımı yaptıktan saatler sonra sonra gözaltına alınması Azerbaycanlı muhaliflerin Mansimov'un bu yüzden iktidar rıcasıyla Türkiye'de tutuklandığı kulislerde tartışılan konular arasında. 

Reşat Abdullayev'in Londra sokaklarında kullandığı araba Mercedes-AMG S 63 V222 Mansory Signature Edition Mercedes şirketince üretilen en pahalı araba markalarından biri. Fiyatı 300 bin dolardan başlıyor. 

Reşat Abdullayev'in arabası daha önce aynı Almanya, İsviçre sokaklarında da görüntülendi.

Diğer yandan ise Azerbaycan halkı, araba koleksiyonlarının sahibi olan kişinin Olağanüstü Haller Bakanının kardeşi, Londra sokaklarında drift yapan kişinin babasının Azerbaycan devletine ait petrol şirketinin başında olmasını ve Azerbaycan halkının parasının bu şekilde çalındığını ve harcandığını sosyal medyada tepkiyle dile getiriyorlar.

Editör: TE Bilişim