Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün ardından bu seferde hantavirüs adında yeni bir salgın vakalarına daha rastlandı. Çin'de 1 kişinin hantavirüs sonucu ölmesi akabinde otobüs ile seyahat ettiği belirlenen adamın yanındaki 32 yolcu içinde test yapıldı. Peki hantavirüs nasıl bulaşır?

Çin hükümetine olan yakınlığı ile bilinen Global Times'in son haberi doğrultusunda hantavirüs sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Bu haberin hemen ardından sosyal medya kullanıcıları hantavirüsün ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Peki hantavirüsün belirtileri nelerdir?

Hantavirüs Nasıl Bulaşır?

Koronavirüsün aksine insandan insana bulaşan bir salgın olmayan bu hastalık kişinin bir kemirgen ile ya da kemirgen dışkısıyla temas etmesi gibi durumlarda ortaya çıkıyor. Bu virüs akciğerlere yerleşen ve işinin kemirgen dışkısına, idrarına veya kuluçka evresinde olan bir larvalara temas ettikten sonra gözlerine, burnuna veya ağzına dokunması gibi durumlarda bulaşıyor.

Hantavirüsün Belirtileri Nelerdir?

Hantavirüs hastalığı 1 ila 8 hafta arasında ortaya çıkıyor. Özellikle yüksek ateş, yorgunlukk, şiddetli kas ağrıları, baş ağrısı, şiddetli baş dönmesi, karın ağrısı, ishal ve kusma gibi belirtiler hantavirüs olarak adlandırılabiliyor.

Editör: TE Bilişim