Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

ABD’nin Suriye’den çekilme kararının ardından binlerce YPG/PKK’ yanlısı göstericiler  Ayn el arab'ta (Kobani) bulunan ABD hava üssüne giderek eylemlerde bulunmuştu.  Son olarak Önce Münbiç ardından Haseke’de kontrol noktasında ABD askerlerine düzenlenen bombalı saldırıları DAEŞ üslenmiş olsada, arkasında YPKK/PKK olduğu iddiaları güçlendiriyor. 

ÖSO Komutanı "Saldırıyı YPK/ PKK yaptı"
Özgür Suriye ordusunda bir üst görevli komutana ulaşan temsilcimiz Lokman Happani, saldırının YPG/PKK tarafından geçekleştirildiğini öğrendi.

İsmini güvenlik gerekçesiyle açıklamadığımız komutan şunları söyledi: "Özellikle Türkiye’nin Menbiç  ve Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyonda kararlı olması, ABD’nin geri adım atması YPG/PKK unsurları paniklemeye başlamıştı.  Haseke ve Münbiç en sıkı korunan yerlerden birisidir. Buraya terör örgütü DAEŞ 2,5 yıldır yaklaşamıyor. Kaldı ki DAEŞ neredeyse Suriye'de yok olmuş durumda. Sadece Suriye’nin güneyinde çöl diyeceğimiz bir küçük bölgede sıkmışlar, etrafları Esad rejimi ile çevrili durumda.  DAEŞ’in elinde ne ağır silah nede bomba yapımında malzemede kalmadı. 

DAEŞ Suriye’de hiçbir askeri konvoyuna saldırı düzenlemedi

2003 yılının mayıs ayında ilk kez Suriye'de boy gösteren terör örgütü DAEŞ hızla ilerleyerek neredeyse Suriye topraklarının yarısına hükmetmişti.

ÖSO komutanı "2014 yılından itibaren başta Amerika olmak üzere koalisyon güçleri DAEŞ’e karşı operasyonlar başlatmış en büyük operasyonu ise Türkiye düzenlemişti.  ABD’nin 2014 yılından bu yana DAEŞ’ karşı yaptığı operasyonlar karşısı DAEŞ tarafından ABD askeri konvoyuna hiçbir bombalı eylem yaptığı görülmedi. Sadece 2016 yılında Musul’da ABD  ve Irak Ordusunun bulunduğu bölgeye hardal gazlı roket saldırısı düzenlenmişti."dedi.

YPG/PKK ABD Askerlerinin Suriye’den çıkmaması için saldırıyı DAEŞ’İn üzerine atıyor 

ÖSO Komutanı "YPG’PKK unsurları Menbiç ve Hasekede son bir hafta içinde gerçekleşen ABD Askerlerine yönelik saldırıyı, DAEŞ’ın üzerine atıyor. YPG/PKK ABD askerlerinin çekilmesi durumunda Türkiye ve bizlerin ortaklaşa düzenleyeceği operasyonda ağır zayiatlar vereceğini bildiği için ABD askerlerinin çekilmesini  geciktirmeye çalışıyor" dedi. 

Öte yandan ABD Başkanı Donalt Trump Münbiç’te ölen 5 ABD askerini karşılama törenini katılmış ve burada yaptığı konuşmasında 2,5 yıllık başkanlık görevimin en zor günü demişti.  
 
 

Editör: TE Bilişim