Yunanistan'da hükümetin, okullarda öğrencilerin kullanması için dağıttığı maskelerin aşırı derecede büyük olması tepki çekti.

Üretici firmadan 'boyut çok büyüktü' itirafı

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Yunanistan'da okullara hükümet tarafından dağıtılan maskelerin büyüklüğü tepki çekti.

Maskelerin, yanlış ölçü nedeniyle sadece çocuklar değil, yetişkinler için de çok büyük olduğu görüldü.

500 bin maske ihalesini kazanan firma yetkilisi Yiannis Stathopoulos, Open TV’ye verdiği demeçte, "Boyut başından beri çok büyüktü" itirafında bulundu.

10 yaş altı çocuklar için 10x18, 10 yaş üstü için 10x22 cm ölçü kullanılmış

10 yaşın altındaki çocuklara yönelik maskelerin 10x18 santimetre, daha büyük okul çocukları içinse 12x22 santimetre boyutunda olduğu ifade edildi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Vassilis Kontozamanis ise, başarısızlığı hükümet ile firma arasındaki yanlış anlaşılmaya bağladı. Ölçülerin önceden hazırlanmış kumaşlar için verildiğini söyledi.

Yunan vatandaşlar, maskeyi sosyal medya hesaplarından paylaştı...

'Felaketle sonuçlanan bir başarısızlık'

Üretici firma temsilcisi Stathopoulos, şartnamelerin Yunanistan hükümetine bağlı koronavirüs sağlık uzmanları komitesi tarafından sağlandığını iddia etti. Maskeler, Yunanistan Başbakanının kız kardeşi ve iktidar partisi milletvekili Dora Bakoyanni’den bile tepki aldı.

Bakoyanni, “Felaketle sonuçlanan bir başarısızlık" olarak tanımladı. Sağlık Bakanlığı ise yaşanan durumun kısa süre içinde düzeltileceğine söz verdi.

Editör: TE Bilişim