Himaçal Pradeş'te sel felaketi: 125 ölü
Hindistan'ın Himaçal Pradeş eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel, heyelan ve trafik kazalarında 125 kişi hayatını kaybetti. Hindistan Eyalet Afet Yönetim Merkezi'nden (SDMA) yapılan açıklamada, muson yağışlarının yol açtığı afetlerde can kaybının 125'e ulaştığı belirtildi.
Yağışların altyapıya verdiği zarar da büyük oldu. Açıklamada, 468 otoyolun yağışlar nedeniyle kapandığı ve su şebekelerinde kesintiler yaşandığı ifade edildi. Sel ve heyelanların ulaşımı olumsuz etkilediği, birçok bölgenin ulaşıma kapalı kaldığı aktarıldı.
SDMA yetkilileri, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirttiler. Eyalette olağanüstü hal ilan edildiğini ve yardım çalışmalarının hızlandırıldığını da eklediler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.