Lübnan'daki Hizbullah örgütü, eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'ı hedef alan bombalı saldırıyı kınayarak, 14 Mart İttifakı'nı olayı uluslararası mahkemeye taşımaya çağırdı.

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ülkenin birliğini, istikrarını hedef alan, Lübnan'ın düşmanlarından başka hiçbir kesime hizmet etmeyen bu korkunç saldırı, ülkeyi tahrip eden şiddet olayları ve patlamalar zincirinin bir halkasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Eski Başbakan ve Müstakbel Hareketi Lideri Saad el-Hariri'nin siyasi danışmanlığını yapan eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'a yönelik suikastın kınandığı açıklamada, 14 Mart Koalisyonu'na saldırıyı uluslararası mahkemeye taşıması yönünde çağrıda bulunuldu.

Açıklamada ayrıca Lübnan halkına sağduyu çağrısında bulunularak, yargı mensupları ve güvenlik güçlerinden saldırının faillerini ortaya çıkarmak için seferber olmaları istendi.

Başkent Beyrut'ta eski Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri'nin siyasi danışmanlığını yapan eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'a yönelik bu sabah düzenlenen bombalı saldırıda, Şatah'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 70 kişi de yaralanmıştı.

 

Editör: TE Bilişim