İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Suriye'deki rejimi, Halep'te havadan ve karadan düzenlenen saldırılarda kasıtlı olarak sivilleri hedef almakla suçladı.

HRW tarafından yayımlanan raporda, "Suriye hükümet güçlerinin bazı olaylarda sivilleri ve sivil binaları kasıtlı olarak hedef aldığı görünüyor" denilirken, HRW yetkilisi Ole Solvang, Halep'teki saldırılarda kadınların ve çocukların da öldüğünü hatırlatarak, Suriye Hava Kuvvetleri'ni de çok sayıda sivili ördürmekle itham etti.

Rejimin saldırılarının 23 Kasım'dan sonra daha da yoğunlaştığını kaydenen HRW'ye göre, Halep'e en yoğun hava saldırısı 15-18 Aralık arasında düzenlendi.

Çatışmaların yoğunlaştığı son dönemde muhalefet güçlerinin de uluslararası hukuku ihlal ettiğine işaret eden HRW, muhaliflerin Halep'in hükümet kontrolü altındaki kesiminde, sivillerin yaşadığı bölgelere rastgele roket ve el bombası attığını kaydetti.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Ağı da (SNHR) 15-18 Aralık'ta bölgede, çoğu hava saldırısı sonucu 232 sivilin öldüğü bilgisini verdi.

Editör: TE Bilişim