İngiliz Polisi, Wiltshire’da bilinçsiz bir halde bulunan çiftin sinir gazı noviçok ile zehirlendiğini bildirdi. Polis çifti zehirleyen maddenin Sergey Skripal ve kızı Yulia’yı zehirleyen sinir gazıyla aynı olduğunu belirtti. Metropolitan polisi, başka hiç kimsede zehre dair bir bulgunun olmadığını, çiftin geçmişinde hedef alınmalarını gerektirecek herhangi bir durumun olmadığını ifade etti.

Metropolitan Polisi Müdür Yardımcısı Neil Basu, sinir gazının Skripal ve kızı Yulia’nın maruz kaldığı sinir gazıyla aynı yerden gelip gelmediğini doğrulayamadıklarını, sorgulamanın devam ettiğini söyledi. Basu, "Henüz üzerine sinir gazının bulaştığı herhangi bir madde bulunmamakla birlikte, polis çiftin nerede zehirlenmiş olduğunu bulabilmek için araştırmaya devam ediyor" dedi.

Müdür Yardımcısı Basu, hiç kimsenin bilmedikleri bir şeyi almamaları gerektiğini söyleyerek, "Şu an neyin sinir gazı içerdiğini bilmiyoruz" dedi.

Zehirlenen 45 yaşındaki Charlie Rowley ve 44 yaşındaki Dawn Sturgess, Cumartesi günü Amesbury’de bir evde ’bilinmeyen madde’den etkilenmiş halde bulunmuştu, olayı dün kamuoyuna duyuran İngiliz polisi olayı araştırdıklarını bildirmişti. Hastanede olan çiftin kritik durumu hala devam ediyor.

Kaynak: iha