Gürcistan'daki Türk varlığını bitirmek, Türk kökenli ziyalıları, kanaat önderlerini halkın gözünde itibarsızlaştırmak amacıyla bazı karanlık çevrelerin ( Özellikle Ermeni Diasporasının) kullandığı bildirilen Dashgin Gulmadov (Daşgın Gülmemmedov) 'un Gürcistan'da Şavardnadze döneminde, Azerbaycan'dan tekstil ürünleri getirip satan Borçalı esnafını, kendisini albay gibi tanıtıp korkutarak uzun süre haraç aldığı iddia edildi. konuyla ilgili olarak Borçalı kökenli gazeteci Kamran Ramazanlı şu bilgileri verdi:
''Daşgın Gülmmemedov adlı bu şahıs Borçalı Türklerinin başının belasıdır. Milletimizin utancıdır. Bunun yapmadığı rezillik yoktur. Para için yapmayacağı adilik yoktur. Bunun karakterini bilen bazı çevreler, umumiyetle çeşitli görevlerde bulunan Ermeni kökenli bazı insanlar buna siparişler vererek bazı değerli insanları itibarsızlaştırmış ve Borçalı halkı arasında nifak salmaya devam etmiştir. Böylece insanların birbirine olan güvenini sarsmış, toprağına, köyüne, vatanına hizmet etmek isteyen insanları korkutup engellemiştir!''

''ERMENİLERİN SİPARİŞİYLE BORÇALILI TÜRKLERİ  HEDEF ALDI” 

“Daşgın Gulmemmedov'un yaptığı rezillikler kitaplara sığmaz. Hangi birini anlatayım. Mesela Gürcistan'da Savardnadze döneminde Marneuli rayonunda Sadaklı köyünde pazar işlerinde faaliyet gösteren Borçalılılar, Azerbaycan'dan tekstil ve benzeri ürünler getirerek o pazarda satıyorlardı. İşte o dönemde bu sahte albay Daşgın Gülmemmedov, Gürcistan gümrüğünde, o gariban insanları korkutup paralarını alıyordu, o insanlara zulmediyordu. Sonra halk bunun sahtekar olduğunu anlayınca bu sahte albayı dövüp ordan kovdular. Şu anda bunun ne mal olduğunu bütün Borçalı biliyor. Halkın içine çıkacak yüzü yoktur. Görüldüğü yerde dayak yer.

Daha sonra Bakü'ye geldi ve orda da herkese iftira atmaya, hakaret etmeye, şantaj yapmaya başladı. İnsanları önce korkutup sonra para istiyordu. Kendine göre küçük bir şantaj çetesi kurmuştu. Bakü'de tutuklanıp hapse atılmasının arefesinde pekçok yüksek dereceli memura hakaretler ediyor, iftiralar atıyordu. Mesela Ayvaz Hesenov, Ramiz Hesenov ve baş savcı Zakir Garalov hakkında iftira dolu yazılar yazıyordu. İçişleri Bakanı Ramil Usubov hakkında da kötü şeyler yazdı. Sonra Ukrayna ve Türkiye'ye gitti. Borçalıların inkişafını, gelişmesini istemeyen Ermeniler bunu hep kullanmışlardır. Bu şahıs hayatının her döneminde Borçalılı tanınmış insanlara ağır iftiralar atmış, hakaretler etmiştir.

Kim Borçalı için birşeyler yapmak istese böyle satkınları kullanarak itibarsızlaştırmak ve önüne kesmek istemişlerdir. Birkaç misal verecek olursak Prof.Dr. Kerem Memmedli, Eyvaz Borçalı, Firudin Celilov, Ali Babayev, Kamran Ramazanlı, Elxan Poluxov, Gürcistan'da milletvekilleri Azer Süleymanov, Mahir Derziyev ve daha pekçok insan hakkında bühtanlarda, iftiralarda bulundu. Interpol tarafından aranan ve en son Azerbaycan'da, ardından da Gürcistan'da bir süre hapis yattıktan sonra yine şantaj yoluyla sağa sola iftira ve hakaretlerde bulunmaya devam eden bu şahsın son kurbanlarından biri de genç aktivistlerimizden Nergiz Aliyeva oldu. Nergiz hanımın namusuna şerefine dil uzattı.

Daha önce de Borçalı kökenli bazı şair kadınlar için ''Fahişeler'' şeklinde alçakta bir saldırıda bulunmuştu. Yine Azerbaycan'ın Dışişleri Bakanının muavini Ramiz Hasanov ve onun kardeşi, Azerbaycan'ın Gürcistan Büyükelçisi Dursun Hasanov hakkında çok seviyesiz yazılar yazdı. Bu tescilli sahtekar sahte albay ve sahte gazeteciyi kimler koruyorsa bilinsin ki o milletimizi sevmeyen birisidir. Milletimizin birliğini istemeyenler böyle satkınları el altından destekliyorlar''

Editör: TE Bilişim