İran Körfez Kupası'nda karşı karşıya gelen Persepolis ve Güney Azerbaycan Türklerinin desteklediği Traxtor Sazi takımının Tahran'daki maçına ırkçı tezahüratlar damga vurdu. Persepolis tribünlerinde "eşek Türk, eşek Traxtor" sloganları atıldı.

Persepolis'in 2-0 galibiyet ile ayrıldığı maç sonrasında da olaylar yaşanmaya devam etti. Darp edilen bir Traxtor taraftarının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Daha önce FIFA'nın yayınladığı raporda da Güney Azerbaycan Türklerine yönelik ırkçı söylemler tespit edilmişti.

Öte yandan Türkiye ve İran milli futbol takımları hazırlık maçı yapacak

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, İran Futbol Federasyonu ile TFF arasında yapılan görüşmeler neticesinde, iki ülke milli takımlarının, 2018 Dünya Kupası finalleri öncesi özel bir maç yapması için prensip anlaşmasına varıldığı kaydedildi.

Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası finalleri B Grubu'nda Portekiz, İspanya ve Fas ile mücadele edecek İran'la yapılacak özel maçın yeri ile tarihinin daha sonrası açıklanacağı ancak müsabakanın en en geç mayıs ayının son haftasında oynanacağı aktarıldı.

A milli takımlar düzeyinde bugüne kadar Türkiye, İran ile oynadığı 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik alırken, hiç mağlup olmadı. A Milli Takım, attığı 12 gole karşılık, kalesinde sadece 1 gol gördü. Ay-yıldızlılar, İran ile son olarak 20 Ocak 1974'te deplasmanda karşı karşıya gelmiş ve sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.

Editör: TE Bilişim