İran Genelkurmay Başkanı atandı: Tümgeneral Emir Hatemi göreve getirildi

İran Genelkurmay Başkanı atandı: Tümgeneral Emir Hatemi göreve getirildi
Ayetullah Ali Hamaney, Tümgeneral Emir Hatemi'yi İran İslam Cumhuriyeti'nin yeni Genelkurmay Başkanı olarak atadı.

İran İslam Cumhuriyeti Başkomutanı Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Tümgeneral Emir Hatemi'yi Genelkurmay Başkanı olarak atadı. Hatemi'nin 2013-2021 yılları arasında Savunma Bakanlığı görevini üstlendiği belirtildi.

Resmi kararnamede, Ayetullah Hamaney, Hatemi'nin özverisi, yetkinliği ve deneyimine vurgu yaparak, onun liderliğinde dönüştürücü ve devrimci bir yaklaşım beklediğini ifade etti. Kararnamede, ordunun yetenekli ve sadık personel havuzunun önemine dikkat çekilerek, Hatemi'nin komutanlığı altında muharebe hazırlığının artırılması, manevi ve ideolojik temellerin güçlendirilmesi, personel refahının iyileştirilmesi ve diğer kollarla iş birliğinin artırılması hedeflendiği belirtildi.

General Mohammad Hossein Bagheri'nin ölümü sonrası Genelkurmay Başkanlığına Tümgeneral Seyyid Abdolrahim Mousavi atanmıştı. Hatemi'nin atanmasıyla bu görevde bir değişiklik yaşandı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.