İran'dan ABD, Fransa ve İngiltere'ye uyarı: İsrail'e destek veren ülkeler hedef olabilir
İran yönetimi, ABD, Fransa ve Birleşik Krallık'ı, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına karşılık verebilecek herhangi bir ülkenin hedef olacağı konusunda resmi olarak uyardı. Bu uyarı, bölgesel çatışmanın genişlemesi endişelerini artırırken, İsrail'in de İran'a karşı operasyonlarını genişletmeyi planladığı belirtiliyor.
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, İsrail Hava Kuvvetlerinin (IAF) Tahran'daki hedeflere yönelik hava saldırılarına yeniden başlayacağını açıkladı. Zamir ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tomer Bar'ın ortak açıklamasında, IDF'nin operasyonel planlarına göre hareket ettiği ve IAF savaş uçaklarının Tahran'daki hedefleri vurmaya yeniden başlayacağı ifade edildi.
ABD merkezli CNN'e konuşan bir İranlı kaynak ise, ülkesine yönelik saldırılarda İsrail'e yardım eden her ülkenin Tahran için meşru bir hedef haline geleceğini belirtti. Bu açıklamalar, bölgesel gerilimlerin daha da tırmanabileceğine işaret ediyor.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.