İranlılar, hava sahası kapanması nedeniyle İstanbul'dan otobüslerle ülkelerine dönüyor

İranlılar, hava sahası kapanması nedeniyle İstanbul'dan otobüslerle ülkelerine dönüyor
İsrail-İran füze saldırıları sonucu hava sahası kapanınca, İstanbul'daki İranlılar otobüslerle ülkelerine dönüyor.

İsrail ve İran arasındaki füze saldırılarının ardından kapatılan hava sahası nedeniyle, İstanbul'da bulunan İranlı vatandaşlar ülkelerine dönüş için kara yolunu tercih ediyor. Başta İran olmak üzere, Irak, Suriye ve Ürdün hava sahalarının uçuşlara kapatılmasıyla birlikte birçok sefer iptal edildi. Bu durum, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluğa neden oldu.

İran'a gitmek üzere otobüs bekleyen İranlı yolcuların sayısı oldukça fazla. Otobüs firmaları, artan talebi karşılamak amacıyla ek seferler düzenledi. Bazı İranlılar, valizleriyle otogarlarda beklerken, otobüs firmaları yoğun talebi karşılayabilmek için sefer sayılarını artırdı.

İstanbul'dan İran'a dönen Veli Vermeziyer, "İstanbul'a malzeme temini için geldim. İsrail ile İran arasında yaşanan savaş nedeniyle uçak seferleri iptal edildi. Mecburen otobüsle ülkeme dönüyorum." dedi. Otobüs şoförü Mehmetcan Adlık, "Bayramdan sonra seferlerimizde boş yer vardı, ancak bugün otobüslerimiz tamamen dolu. Dördüncü otobüsümüz yola çıkıyor. Yolcularımızın çoğu İranlı ve her araçta yaklaşık 30 yolcu bulunuyor." açıklamasında bulundu. Otobüs firması müdürü Said Bey ise, "İran'a yoğun bir yolcu talebi var. Uçakların iptal olması nedeniyle herkes otobüsle seyahat ediyor. En yakın nokta Van, oradan İran'a geçiş daha kolay. Bugün dört sefer otobüs gönderdik." şeklinde konuştu.

225943-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.