Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Reuters ajansıyla özel söyleşisinde Ukrayna'daki savaşa son vermek şartlarını yineleyerek, "Bu şartlar yerine getirilirse askeri harekat anında duracak" dedi.

Peskov şartlarını şöyle sıraladı:

• Ukrayna'nın KırımRusya toprağı olarak tanıması,

• Donbass'daki ayrılıkçı cumhuriyetler Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlıklarının tanınması,

• Ukrayna anayasasının NATO üyeliği hedefi çıkarılacak şekilde değiştirilmesi ve tarafsızlığın anayasada yer alması.

'UKRAYNALILARA DA SÖYLEDİK'

ile özel bir söyleşi yapan Peskov, bu şartların yerine getirilmesi halinde askeri harekata 'anında son vereceklerini' Kiev hükümetine de ilettiklerini söyledi. Ukrayna'nın bu koşullardan haberdar olduğunu söyleyen Peskov, "Onlara, tüm bunlara anında son verilebileceği söylendi" dedi.

'ANAYASAYI DEĞİŞTİRMELİLER'

'Ukrayna'nın silahtan arındırılmasının da tamamlayacağını' belirten Peskov, doğu komşularının tarafsızlığı hakkında da şu ifadeleri kullandı: "Anayasalarında, Ukrayna'nın herhangi bir bloka üye olmayı reddedeceğine dair değişiklikler yapmalılar. Bu sadece, anayasa değişiklikleri ile mümkün. Aynı zamanda, Kırım'ı nasıl Rusya toprağı olarak tanımaları gerektiği, Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlıklarını tanımaları gerektiği konusunda da konuştuk. Ve bu kadar. Bir anda bitecek."

'DAHA FAZLA TOPRAK TALEBİMİZ YOK'

Kremlin sözcüsü, Rusya'nın Ukrayna'da daha fazla toprak iddiasında olmadığını da vurgulayarak, "Yaptığımız şey, Ukrayna'nın silahtan arındırılmasını tamamlamak. Bunu tamamlayacağız. Ama asıl mesele, Ukrayna'nın askeri eylemlerine son vermesi. Askeri eylemlerine son vermeliler ve o zaman kimse ateş etmeyecek" dedi.

Editör: TE Bilişim