Müftü Ahmet Mete şu yazılı paylaşımda bulundu.

“Sevgili Dostlarım;

"2007 den beri seçtiğiniz müftü olarak, kanunların müsaade ettiği her alanda sizlere hizmet etmeye çalıştım ve elimden geleni de yapmaya devam edeceğim.

Ancak takdir edersiniz ki devletlere karşı mücadele eden insanlar hep baskı görmüştür. İnsan haklarına duyarsız kalanlardan tehdit, hakaret, mahkemeler ve hapislerle sindirilmek istenmiştir.

Şahsım da birçoğundan nasibini aldı. Fakat en son başıma gelenin altından kalkamayacağım için sosyal medyadan siz değerli kardeşlerime arz ediyorum.

2012 de ihtiyaç sahibi öğrenciler için kermes yapmıştık ve parayı dağıtana kadar ziraat bankasına yatırmıştık. Babamdan anama kalan birkaç kuruşu da bankaya koymuştuk.

Aldığım arabanın 15.000 Euro kredisinin evrakları işleme alınmamış ve vergi dairesine bildirilmemiş gerekçesiyle de tüm bu suçlamalar neticesinde 41.000 Euro ceza gelmiştir.

Yapılan itirazlar da kabul görmemiştir. Ancak baba mirasından kalan maldan başka hiçbir malım yoktur ve bu cezayı ödeyecek paraya da sahip değilim.

Bu durumu sizlerle paylaşıyor ve gerektiğinde yardımlarınızı talep edeceğimi bildirmek isterim. Hürmetlerimle kamuoyuna duyuruyorum.”

Editör: TE Bilişim