Ahed Tamimi'nin ilk yargılaması 13 Şubat 2018'te yapılmıştı. Tamimi bugünkü duruşmasında 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah şehri yakınlarındaki Nebi Salih kasabasında bulunan evinin avlusuna zorla giren bir İsrail askerine tokat attığı görülen videosu yayınlanan Ahed'in, İsrail askerlerine "saldırı" ile suçlandığı belirtiliyor. Videoda Ahed'in yanında olduğu görülen kuzeni Nur et-Temimi de daha sonra gözaltına alınarak askeri cezaevine konulmuştu.

19 ARALIK'TA GÖZALTINA ALINMIŞTI

İsrail askerleri, 16 yaşındaki Ahed et-Temimi'yi, 19 Aralık 2017'de Ramallah'ta ailesiyle yaşadığı eve düzenlediği baskınla gözaltına almıştı. Annesi Neriman da olaydan bir gün sonra kızıyla ilgili bilgi almak üzere gittiği Ramallah'ın doğusundaki gözaltı biriminde İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmıştı.

HANZALA CESARET ÖDÜLÜ ALMIŞTI

“Filistinli cesur kız” olarak da bilinen Ahed, 2012 yılında İsrail askerlerine karşı koyarken çekilen görüntüleri nedeniyle İstanbul'da “Hanzala Cesaret Ödülünü”ne de layık görülmüştü. Tamimi, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da buluşarak yemek yemişti.

Editör: TE Bilişim