İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahugüvenlik toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın saldırıları önleme çabasına yardımcı olmamasını eleştirerek, "Ebu Mazen (Mahmut Abbas), halkını barıştan yana eğiteceği yerde, onlara terörizm eğitimi veriyor. Esas üzücü olan ise uluslararası camia, başkentimizde inşa ettiğimiz her balkon için bizi kınıyor" dedi.

"İsrail'e karşı yürütülen bir terör kampanyasının tam ortasındayız" diyen Netanyahu, "Bu kampanya, İsrail devletinin kuruluşundan, hatta daha öncesinden bu yana devam ediyor. Şimdiye kadar terörizmi bertaraf ettik, bundan sonra da bertaraf etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"Ebeveynlere de ceza"

İsrail güvenlik birimlerinin de katıldığı toplantıda birçok karar alındığını söyleyenNetanyahu şöyle devam etti:

"Bunlardan birincisi, İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için sahadaki güvenlik güçlerinin sayısını artırmak. Diğerleri ise teröristlerin evlerini yıkmak; taş, kutu, havai fişek ve yangın bombası atanlara karşı sert tedbirler almak. Taş atan çocukların ebeveynlerini cezalandırmak, Kudüs'te huzursuzluğa neden olan elementleri yasa dışı ilan etmek."

İsrail vatandaşı Araplara da seslenen Netanyahu, "Propaganda ve kışkırtmalara kanmayın. Öfkeli azınlığın oyununa gelmeyin. Eşit haklara ve sorumluluklara sahip vatandaşlarsınız ve bir vatandaşın ilk sorumluluğu hukuk kurallarına uymaktır" dedi.

Bir Filistinli öldürüldü

Batı Şeria'da birkaç gün önce başlayan çatışmalar Salı günü de devam etti. İsrailgüçleri, Batı Şeria'daki çatışmalar sırasında Arub mülteci kampında 21 yaşındaki bir Filistinli'yi öldürdü.

İsrailli askeri yetkililer, kendilerine molotof kokteyli ve taş fırlattıklarını söylediği bir kalabalığa müdahale ettiklerini belirtti. Kamp sakinlerine göre ise, öldürülen Filistinli vurulduğu esnada kaldığı yerin çatısındaydı.

Pazartesi günü, Batı Şeria ve Tel Aviv'de İsraillilere yönelik bıçaklı iki ayrı saldırıda biri asker iki kişi ölmüş, iki kişi de yaralanmıştı. Bunun üzerine İsrail askerleri güvenlik önlemlerini artırınca Batı Şeria'da çatışmalar yaşanmıştı.

Editör: TE Bilişim