İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, "Füzelerimiz siyonist rejime kadar uzanıyor" dedi.

İran'daki ISNA ajansının haberinde, Bilim Şehitleri Kongresi'nde konuşma yapan Komutan Caferi, yerel muhabirin Devrim Muhafızları'nın envanterine yeni menzilli füzeler ekleyip eklemeyeceği sorusuna, "Füzelerimizin menzilini sadece Dini Lider belirler. Hali hazırda sahip olduğumuz 2000 kilometre menzilli füzelerimiz, siyonist rejime kadar ulaşıyor ama ne yazık ki ülke içerisinde ve farklı görevlerde bulunan bazı yetkililer, ülkemizin güvenlik ve savunma alanına yabancı olduklarından dolayı farklı düşünüyor olabilir" cevabını verdi.

Ömrünün büyük kısmını askeri ve savunma alanında harcadığını söyleyen Caferi, "Bugün füze alanındaki savunma gücümüz çok ileride olduğunu ifade edebilirim" dedi.

Füzelerin ülkenin birçok noktasında gizlendiğini ifade eden Caferi, "Düşmanlarımız, füzelerimizin yerlerini bildiklerini sanarak yanılıyorlar. Onların bildiklerini iddia ettikleri şey önceden açıklamış ilk resmi bilgiler. Ancak füzelerimiz gizli yerlerde tutuluyor ve atış yöntemlerimiz ülkenin her noktasına yayılmış durumda. Düşman binlerce bomba kullansa bile füzelerimizin fırlatılmasını engelleyemez" diye konuştu.

"Düşmanı İran ile müzakere masasına oturtan, İran'ın savunma alanındaki gücüdür" diyen Caferi, Devrim Muhafızları Ordusunun insansız hava aracındaki geldiği son nokta hakkında, "İnsansız hava araçlarımız 30 saat uçuş kabiliyeti ile nokta atışı yapan füzelere uyumlu hale getirildi. Bugün insansız hava araçları alanında dünyanın en iyi teknoloji sıralamasındayız" açıklamasında bulundu.

ABD'li yetkililerin İran'a yönelik yeni yaptırımlar eksenindeki açıklamalarını da değerlendiren Caferi, "Dini Lider'in ABD hakkındaki sözleri, yolumuza ışık tutuyor. Hiçbir zaman düşmana güvenmemeliyiz" diye konuştu.

"İslam devrimi esas olarak hegemonya ve emperyalizme karşıdır ve devrim ruhu var olduğu sürece emperyalist devletlerle mücadele içinde olacaktır" diyen Caferi, ancak emperyalist doğasından kurtulması halinde ABD ile bir sorunları olmadığının söylenebileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim