Filistinliler, İsrail’in elinde esir bulunan gazetecilerin serbest bırakılması için protesto düzenledi.

Batı Şeria’nın Ramallah kentinde bulunan Ofer Cezaevi’nin önünde toplanan Filistinli ve yabancı gazeteciler, Filistinli bir kanalın muhabiri olan Ali Dar’ın serbest bırakılması için protesto düzenledi. İsrail askerleri Ofer Cezaevi önünde toplanan protestocuları dağılmazlarsa tutuklamakla tehdit etti. İsrail ordusu, protestoculara karşı gaz ve ses bombaları atarak protestocuların birkaçını yaraladı.

"İSRAİL BASINI SUSTURARAK SUÇUNU GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR"

Protestocular adına açıklama yapan Ahmed Assaf, “İsrail askerleri, Filistinli gazetecileri tutuklayarak veya öldürerek mesajlarını ulaştırmalarına mani olamaz” dedi. Assaf, gazetecilik ve uluslararası kurumlardan İsrail’in gazetecileri serbest bırakması konusunda baskı yapmasını isteyerek, “İsrail’in zulmüne ve ölüm tehditlerine rağmen Filistinli gazeteciler İsrail suçlarını tüm dünyaya anlatmaya devam edecek. İsrail hapishanesinde bulunan Ali Dar bir an önce serbest bırakılmalı” ifadelerini kullandı.

Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Sekreteri Ayid Uveymir, “İsrail ordusu, Ali Dar’ı tutuklayarak Filistinli gazetecinin sesini susturmak ve İsrail’in işlediği suçların dünyaya ulaşmasını engellemek istiyor” dedi.

İsrail hapishanelerinde 27 Filistinli gazeteci tutuklu bulunuyor.

(İHA)
Kaynak: iha