Kim'in uydu görüntülerinde tespit edilen treninin 21 Nisan'dan bu yana Wonsan'daki bir istasyonda park halinde olduğu belirtildi. 38 North internet sitesine göre 250 metre uzunluğundaki tren 15 Nisan'da aynı yerde değildi.

Uydu görüntülerini paylaşan 38 North, "Trenin varlığı Kuzey Kore liderinin nerede olduğunun kanıtı değil ve sağlık durumuna ilişkin bir şey göstermez ancak Kim'in ülkenin doğu kıyısındaki elit bir bölgede kaldığına yönelik raporları destekliyor" ifadelerini kullanılmıştı.

Kim'in öldüğü söylentileri, dedesinin ve Kore'nin ilk Komünist diktatörü Kim Il-sung'un doğum gününü vurgulayan kutlamalara katılmadığı 15 Nisan'dan beri dolaşıyor.

Çok fazla sigara içen, kronik obez olarak nitelendirilebilecek olan Kim, son olarak 11 Nisan'da kamuoyuna çıktı. Ardından da acil bir kalp ameliyatı geçirdi.

Kuzey Kore lideri hakkındaki gizem resmen çözülene kadar, trenin hareketleri Washington ve Seul tarafından titizlikle izlenecek.

20'den fazla vagonu ile tren, mercan pembesi deri kanepelerle kaplı bir salona, modern ve tamamen beyaz bir konferans salonuna, uydu televizyonu ile donatılmış bir ofis ve en iyi lezzetleri barındıran bir mutfağa sahip.

Taze ıstakozlar, yıllarnmış şaraplar ve çekici kadın görevli ve garsonlarla dolu olan tren, Kim'in her yolculuğunu kusursuz hale getirmek için bir araya geliyor.

Kendisinden altı yaş küçük olan bir şarkıcı olan Ri Sol-ju ile evli olan Kim'in genç kızlara düşkün olduğu da biliniyor. Kim ile Ri Sol-ju 2009 yılında evlenmişti.

Kim'in kişisel mobil banyosunu da taşıyan trenin içerisinde, 36 yaşındaki liderin zırhlı lüks otomobili de var.

Kim, trenini Rusya, Çin ve Vietnam'ı, ayrıca bazıları yeraltında bulunan komuta merkezlerini ve sarayları ziyaret etmek için kullandı.

Bu uzun yolculuklar sırasında Kim, "mükemmelleştirilmiş" güvenlik önlemleri alır. Hatlar trafikten ve tüm araçlardan temizlenir ve trenin varış noktasıyla ilgili bilgiler sadece birkaç görevli ile sınırlıdır.

Biri önde ve biri arkada olmak üzere, Kim'in korumalarıyla dolu iki koruma treni, rotanın temiz ve güvenli olmasını sağlıyor. Tren, sadece Kim tarafından kullanılan 20 özel istasyondan oluşan bir ağ arasında ilerlerken, helikopterler üst örtü sağlıyor.


Editör: TE Bilişim