İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİREN HABER GELMEDİ

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı etkisini artırarak devam etti. Kent beyaza bürünürken, İstanbul Valiliği tarafından henüz okulların tatil edilmesi ile ilgili her hangi bir açıklama yapılmadı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Twitter hesabından gece saatlerinde mesajlar yayınladı.Vali Mutlu'nun gece yarısı attığı tweetler şöyleydi: 

''Vali amca- kar-okul-tatil gibi birbirinden güzel sözcükleri sıralayan öğrencilere bende güzel bir sözcükle cevap vereyim.GALATASARAY
Dikkat : Geçen yıl okul tatilini duyurduğumuz twiti yeni habermiş gibi Rt edenler nedeniyle yanlış tatil haberleri yayıyorlar inanmayın.
Ne şanslı takımsın sen Juventus,kar sayesinde İstanbul tatilini 1 gün daha uzattın.Doyamadınız değil mi İstanbul'da gezmeye.
Bu gece beğendiğim twitler 1) Geçen yıl ki vali olsa okulu tatil ederdi 2) Hakem yanlış karar verdi okulları tatil edeceğine maçı tatil etti.''

İŞTE EĞİTİME ARA VERİLEN İLLER:

SAMSUN: Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy ile Çarşamba, Terme, Alaçam, 19 Mayıs, Bafra, Yakakent, Kavak ve Asarcık'ta eğitime bugün ara verildi.

KİLİS: Kilis Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime ara verildiği bildirdi.

NEVŞEHİR: Nevşehir il genelinde ve Ürgüp ilçesi ile ilçeye köy ve kasabalarda ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.

ELAZIĞ: Elazığ’da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
Elazığ Valiliği, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli görevlilere 1 gün süreyle izin verildiğini açıkladı.

KARABÜK: Karabük Valiliği, Yenice ve Safranbolu ilçesinde taşımalı eğitime bir gün tatil verildiğini bildirdi. 

BURSA: Bursa'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

KONYA: Konya'nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

BALIKESİR: Balıkesir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile bağlı belde ve köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün ara verildi.

TOKAT: Tokat Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışının devam etmesiyle birlikte yaşanan buzlanma nedeniyle il merkezine bağlı köy ve beldelerde bulunan okullarda, eğitime bir gün süreyle ara verildi. İl merkezindeki okulların ise eğitim-öğretime devam edeceği, İl merkezinde bulunan taşıma merkezi okullara gelen taşımalı öğrencilerin ise bugün izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi. Bu arada Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, twitter hesabında kar tatili isteyen öğrencilere, “Üşüdüğünden tatil isteyen sevgili öğrenciler bilin ki benim de iki çocuğum servisle şu anda okula gidiyor. En küçük engelde pes etmemeliyiz” diyerek mesaj verdi.

KASTAMONU: Ağlı İlçesinde okullar bugün tatil edildi.

ORDU: Ordu'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.
Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkez Altınordu ilçesi ile tüm ilçe, belde ve köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Kar yağışının devam etmesi halinde eğitime verilen aranın süresinin yeniden belirleneceği bildirildi.

DÜZCE: Düzce’de aralıklarla yağan kar yağışının etkisini arttırması nedeniyle Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde okullar tatil edildi.

BARTIN: Bartın’ın Ulus İlçesi’nde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

GİRESUN: Giresun merkez ve Piraziz ilçelerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Tirebolu ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar ve köy okullarında eğitime bugün ara verildi.

RİZE: Rize'de kent merkezi, Derepazarı, Kalkandere, İkizdere, Güneysu, Hemşin, Çamlıhemşin ilçelerinde okullar tatil edildi.

ARTVİN: Artvin'de, kent merkezi ile Ardanuç, Murgul ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

TRABZON: Trabzon'da Tonya, Şalpazarı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat ve Araklı ilçelerinde okullar tatil edildi.

GÜMÜŞHANE: Gümüşhane'de Kürtün ilçelerinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

 

Editör: TE Bilişim