Yarınki NATO zirvesi öncesinde, Rus devlet televizyonunda generallerin de bulunduğu uzmanlar Polonya'nın nasıl bombalanacağını tartıştılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'in da katılacağı yarınki NATO zirvesi öncesi Rus devlet kanalındaki görüntüler yürekleri ağızlara getirdi. ABD Başkanı Biden, zirve sonrası Polonya'yı ziyaret edecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle başlatılan Ukrayna’yı işgal harekâtı 28 gününe girerken Rus devlet televizyonunda Polonya'nın nasıl işgal edileceği tartışıldı.

"POLONYA'YI NASIL BOMBALARIZ" TARTIŞMASI

Çatışmalarla beraber, müzakere görüşmeleri de sürerken Rus medyası her gün halka savaş propagandası yapıyor. Rus devlet televizyonunda (1tv.ru) uzmanlar ekranlarda Rus ordusunun Polonya'yı nasıl işgal edeceğini değerlendirdi. Emekli generaller Vladimir Shamanov’un da yer aldığı uzmanlar, harita başında Polonya'nın başkenti Varşova'nın nasıl bombalanacağını tartıştılar.

ZELENSKİ UYARMIŞTI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'nin savaşın başından beri en çok vurguladığı şeylerden biri de kendilerinin başlangıç olduğunu, Rusya'nın hedefinde birçok Doğu Avrupa ülkesi olduğunu söylemişti. Bu görüntüler de Zelenski'nin sözlerini destek nitelikte görüldü.

Editör: TE Bilişim