İsveçli gazeteci Kim Wall cinayetinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Peter Madsen’in 3 gün sürecek temyiz davası ulusal mahkemede görülmeye başladı. Savcı Kristian Kirk Peter Madsen’in tahliyesiz ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istiyor.

10 Ağustos 2017’de haber yapmak için basında mucit olarak bilinen Peter Madsen’in yaptığı UC3 Nautilus denizaltısına gittikten sonra bir daha haber alınmayan İsveçli gazeteci Kim Wall’un 11 gün sonra parçalara ayrılmış cesedi Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da deniz kıyısına vurmuş şekilde bulunmuştu. Ancak cesedin başı, kolları ve kıyafetleri dalgıç polisler tarafından Ekim ayına kadar bulunamamıştı. Koge körfezi açıklarında kasıtlı bir şekilde batırılmış olarak bulunan ev yapımı denizaltında yapılan teknik incelemeler sonucu, gazeteci Wall’a ait kan izleri ve iç çamaşırı bulunmuştu.

Cinayet şüphesiyle tutuklanan Peter Madsen’in dijitallerinde yapılan teknik incelemelerde, gazeteci Wall ile buluşmadan önce internette "başını kesme", "kadın" ve "acı" sözcüklerini aradığı ve yine başı kesilen bir kadının videosunu izlediği ortaya çıkmıştı.

OTOPSİ SONUCU TÜYLER ÜRPERTTİ

Yapılan otopside, Kim Wall’un vücudunda 15 farklı bölgede bıçak izine rastlanmıştı. Madsen, gazeteci Kim Wall’un bedenini parçalara ayırıp sonra denize attığını kabul etmiş fakat bunun kasıtlı olarak olmadığını söylemişti. Danimarkalı mucit, Kopenhag mahkemesi tarafından suçlu bulunarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı ancak savunma avukatı Betina Hald Engmark karara itiraz etmişti.

TEMYİZ DAVASININ İLK DURUŞMADA DELİLLER SUNULDU

Ulusal mahkemede başlayan davanın ilk duruşmasında savcı Kristian Kirk mahkeme heyetine cinayete ilişkin delilleri sunarak başladı. Sinevizyon aracılığı ile gösterilen deliller arasında, Peter Madsen’in telefonunda bulunan internetten indirdiği belirlenen bir kadının başının kesilirken videosu izletilirken, denizaltında bulunan kan izleri ve Kim Wall’e ait iç çamaşırını gösteren resimler gösterildi. Savcı Madsen’in toplum için tehlike oluşturacağından endişe duyduklarını dile getirerek tahliyesiz ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sunulan Psikiyatri heyet raporunda Peter Madsen’in akli dengesinde sorun olmadığı fakat karakter bozukluğu tespit edildiği açıklandı.

WALL’UN AİLESİ TAZMİNAT TALEP ETTİ

Avukat Hanne Rahbk, Wall’un ailesi için 300 bin Danimarka kronu (310.000 bin lira) tazminat talep ederek, ailenin yaşadığı psikolojik zor dönemi ve cenaze töreni için yapılan masrafları gerekçe gösterdi. Mahkemenin 14 Eylül’de kararını vermesi bekleniyor.

Kaynak: iha