Belçika'da bir Türk ailesinin nikah törenine katılan Halaçoğlu, Türk işlerlerini de ziyaret etti ve Belçika Türklerinin problemlerini dinledi. Kendisine  eşlik eden yazar Ahmet Aytaç ile birlikte Hollanda'ya geçtiler.
Hollanda konferansında Belçika'da yetişen dokuz yaşındaki Alperen Aytaç'ın soru cevap bölümünde Çin Seddi konusundaki sorusu salonda bulunanları şaşırttı.

Alperen'in sorusuna cevap veren Halaçoğlu: "Alperen, geleceğin tarihçisidir, bu yaşta böyle bir soruyu bu yaştaki özellikle gurbette yetişen minik bir Türkçü den duymak beni şaşırttı. Gençlerimize Alpereni örnek almalarını tavsiye ederim. sözü üzerine salonda Alperen dakikalarca alkışlandı. Alperen yazar Ahmet Aytaç'ın en küçük oğludur.

Hollanda Leerdam Türk İşçileri Derneği’nin konuğu olanak Tarihçi milletvekili Yusuf Halaçoğlu, son günlere damga vuran ‘Kutsal Emanetler’ ve ‘ Fahrettin Paşa’ konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Yusuf Halaçoğlu,’Şurası muhakkak ki biz Türkler tarihin en derin sayfalarında bile teşkilatçıyız. Devlet kurarız ama birbirimizin ayağını kaydırmakta da geri durmayız! Birlik ve beraberlik içinde olma konusunda bile zorlanırız.

EY TÜRK TİTRE..
Oğuz Han,’ Ey Türk titre ve kendine dön,Çin’in ipekli kumaşı, kadını seni aldatmasın diyor..Aradan tam 2 Bin yıl geçmiş hala kendimize dönememişiz!..Buralarda görüyorum ki, herkes kendine göre devlet kuruyor, cemaat, dernek kuruyor..Ama birlik ve beraberlik içinde olup, düşmanla mücadele etmiyoruz..Birbirimizle uğraşmaktan asıl mesele ile uğraşamıyoruz..Bir densiz çıkıyor, Türk Milleti’ni suçlayarak,’hırsız’ yapıyor!? Türk Milleti, Batı’ya hep kılıç ile girdi..İslam ülkelerine ise kılıç ile girmedi..Yavuz Sultan Selim, Cidde’ye gelen Portekizliler için asker gönderdi ve onları oraya sokmadı..

Sonra Habeşistan’dan gelen talebe yardım ediyor..Bir Müslüman devlet kurulmasına katkı sunuyor..Sonra Portekizliler Aden körfezine geliyor, yine Türkler devreye giriyor, onları oraya sokmuyor.. Düşünün ki Osmanlı topraklarında açılan misyoner okullarına da bakmak gerek.. Bunları çok dikkatlice değerlendirmek gerekir..tarih sadece geçmiş olaylar değildir..tarih,geçmişten elde ettiğimiz tecrübeler ile geleceğe yön vermek demektir..



GEÇMİŞ HATALAR!
Geçmiş hatalardan ders alınsaydı, FETÖ, Fetöcüler olmayacaktı.. Çocuklarımızın insanımızın beyinleri yıkanmayacaktı.. Milletler geçmişlerini çok iyi bilmek zorundadırlar ki, geleceklerine yön versinler..TBMM’nde bu konuda çok mücadeleler verdik..’ Türkiye Kürdistan’ı dediler..Buna karşı çıktık.. Zira Türkler Anadolu’ya geldiğinde karşımızda Bizanslılar vardı.. Siz neredeydiniz? peki Türkiye Kürdistan’ı diyorsunuz,burada yaşıyor olmalıydınız? Selçuklu Devleti yıkıldığında kurulan beylikler arasında bir beyliğiniz var mı? Kürtçe yazılmış bir tarih kitabınız yok..Hani mezarlarınız? Bizim 5 bin yıl öncesine kadar giden mezarlarımız var.. Sadece Hakkari’de yaptırdığımız kazılarda Türk kurganları çıktı..Biri bana mecliste Selahattin Eyübü diye laf etti.. Kardeşlerini sordum, çıt yok.. Zira Selahattin Eyyübü’nün kardeşlerinden birinin adı ‘Börü’ idi..Kurt adını çocuklarınıza verin dedim..Geçmişi unutursak, gelecekte ne yapacağımızı da bilemeyiz.. Adam Fahrettin paşa’dan bahsederken kendine gel..’



GERÇEK BİR KAHRAMAN
Fahrettin Paşa, kentin düşeceğini anlayınca, kıymetli eşyaları 2 Bin kişilik bir güç ile trenle İstanbul’a gönderiyor. Bu eşyaların büyük bir bölümü Topkapı Sarayı’nda teşhir ediliyor.Bunlar arasında Hz. Osman’ın Ceylan derisine yazılı Kuran-ı Kerim.. ve diğer önemli eşyalar bulunuyor.. Bunları İstanbul’a göndermemiş olsaydı. Çoğu kayıp olacaktı. Biliyorsunuz, Taç Mahal’in bulunduğu kenti İngilizler işgal ettiğinde,Taç Mahal’in kıymetli taşlarını alıp götürdüler.. Fahrettin Paşa, zor şartlar altında oraları savunmuş ve mücadele etmiştir. Hatta çekirge yemek zorunda kalmış,esir olduktan sonra Mısır’a, Malta adasına götürülmüştür.. Daha sonra Malta’da esir olanları Mustafa Kemal Atatürk kurtarmıştır. Sonra Milli Mücadele’de yer almış, sonra büyükelçi olmuş ve sonrada kendi hayatını yaşamıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,’ Her asker öldükten sonra değerini bulur.Ama Fahrettin Paşa, yaşarken gerçek kahramandır diyerek, Paşa’yı tarif etmiştir..Allah makamını cennet eylesin..’diye konuşmasını
tamamladı.

Editör: TE Bilişim