Montreal Yunus Camisi'nde düzenlenen programda caminin imam-hatibi Adem Atalay, İslam'a Davet Vakfı Camisi'nin imam-hatibi Enes Serkan Dedeoğlu, Kırklar Vakfı görevlisi Burak Göktürk, İlhami Aykın ve Atakan Ekinci tarafından Kur'an-ı Kerim, mevlid-i şerif ve ilahiler okundu.

Mevlit programı, Atalay'ın okuduğu duayla sona erdi.

Programa katılan Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi farklı terör örgütleriyle aynı anda mücadele eden dünyadaki tek ülke olduğunu söyledi.

"Fırat Kalkanı Harekatı ertesinde sınırımızda terör kuşağı oluşturmak isteyen PYD/YPG/KCK/PKK ile DEAŞ terör örgütlerine karşı bu kez Afrin'de başlattığımız Zeytin Dalı Harekatı da tamamen bu terör odaklarına yönelik bir operasyondur.'' diyen Ünal, Kanada'daki hain çevrelerin Türkiye aleyhine kara propaganda yürüttüklerini belirtti.

Ünal, şunları kaydetti:

''Amaçlarına ulaşmak için yayınladıkları tüm fotoğrafların başka yerlerde, başka zamanlarda, başka tarihlerde çekilmiş olduğu tek tek ortaya çıkarılmış ve dünya kamuoyuna sunulmuştur. Bunların içinde 15 Temmuz hain darbe girişiminde çekilen bazı fotoğrafların kullanılması gibi büyük bir yalancılık örneği de mevcuttur. Tüm bu yalan ve kara propaganda, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz ile Anadolu Ajansımız tarafından tek tek çürütülmüştür. Bizler de her vesileyle resmi makamlara ve kamuoyuna bu yalan propogandayı anlatıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz.

Sizler de bu kara propagandanın farkında olun ve çevrenize doğruları anlatın.''

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerleri rahmetle anan Ünal, ''Yürütülen operasyonla tek bir şehidimizin dahi kanı yerde bırakılmayacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Ünal, 15 Temmuz hain darbe girişimindekiler de dahil tüm şehitlerin aziz hatırasını hayır ve duayla yadettiğini anlatarak, konuşmasını hain darbe girişimine direnen kadın vatandaşın, ''Anasız babasız yaşanır ama vatansız yaşanmaz. Vatanımız olmazsa nereye gideriz?" sözleriyle tamamladı.

Programa Türkiye'nin Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ali Rıza Çolak ve Türkiye'nin Montreal Başkonsolosu Barkan Umruk ile çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: aa