Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, yarın saat 10.00’da, Lefkoşa ara bölgedeki Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Misyonu Ofisi’nde bir araya gelecek. Akıncı’nın müzakere heyetinde müzakereci sıfatıyla KKTC Dışişleri eski Bakanı Özdil Nami’nin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ve Dışişleri Bakanlığı’ndan 3. Sekreter Sertaç Güven yer alacak. Liderlerin genel olarak konuların üzerinden geçip müzakerelerin yapısı ve sıklığını karara bağlaması bekleniyor.

EİDE BUGÜN ADAYA GELECEK

Kıbrıslı Türk ve Rum lider, ilk kez pazartesi günü BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin ev sahipliği yaptığı yemekte bir araya gelmişti.
Liderlerin yemeğinden sonra Kıbrıs’tan ayrılan Eide’nin bugün yeniden adaya gelmesi bekleniyor. Müzakerelerin yeniden başlamasına destek verecek olan Eide, 17 Mayıs’a kadar adada kalarak, temaslarda bulunacak.

Annan Planı sonrasında 2008’de yeniden başlayan Kıbrıs müzakereleri, tarafların seçimleri nedeniyle zaman zaman verilen kısa aralar dışında 2014’e kadar sürdü. Doğu Akdeniz’de doğalgaz sondaj çalışması başlatan Güney Kıbrıs’ın, KKTC adına Türkiye’nin de doğalgaz arama çalışması başlatmasından rahatsız olup masayı terk etmesiyle, müzakereler geçen yıl yeniden kopmuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim