Kıbrıs Rum Kesimi'nde Limasol bölgesine bağlı Arakapas köyü yakınlarında öğle saatlerinde başlayan yangın kontrolden çıktı. Avrupa Birliği ve İsrail'den yardım istenirken KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mevkidaşını arayarak yardıma hazır olduklarını söyledi.
Rum haber kaynakları, bugün öğle saatlerinde birden fazla noktada başlayan yangının rüzgarın da etkisiyle büyüdüğünü, Meleni köyünün boşaltıldığını bildirdi.

AB'DEN VE İSRAİL'DEN YARDIM İSTEDİLER

Rum hükümeti, yangının söndürülebilmesi için Avrupa Birliği (AB) ve İsrail'den yardım talebinde bulundu. Sikopetra ve Dierona köylerinin de boşaltılma ihtimalinden söz edilirken, bazı evlerin yandığı yönünde bilgiler geliyor.

 
ERSİN TATAR: YARDIMA HAZIRIZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis'i arayarak, Limasol'daki yangının sündürülmesi için yardıma hazır olduklarını iletti. Anastasiadis, Türk tarafının yardım teklifini değerlendireceklerini söyledi.Tatar, Anastasidis'e yangından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Özel Temsilcisi Ergün Olgun'a da gelişmeleri takip etmesi için talimat verdiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim