Bişkek, 25 Kasım /Kabar/. Kırgızistan Meclisi Başkanı Çınıbay Tursunbekov, 24 Kasım Pakistan İslam Cumhuriyeti Ulusal Asamble Başkanı Sardar Ayaz Sadık ile Sankt-Peterburg'da görüştü. Bunun hakkında Kırgızistan Meclis basın servisi bildirdi. 

Toplantı sırasında, ticari ve ekonomik, kültürel ve insani alanlarda iki taraflı ilişkileri geliştirme, ayrıca, terörizm ve aşırıcılığa karşı mücadelede Kırgızistan ile Pakistan arasındaki işbirliği işlerini hızlandırma konuları değerlendirildi. 

Meclis Başkanı Tursunbekov, Kırgızistan'ın yatırım çekiciliğini vurgulayarak, siyasi ve ekonomik, kültürel ve insani ilişkilerin yanı sıra, parlamentolar arası işbirliği güçlendirmek gerektiğini kaydetti. Aynı zamanda, Tursunbekov, Pakistan Meclis Başkanı'na Kırgızistan vatandaşı A. Ayılçiyeva'nın oğlunu geri alamadığı ile ilgili sorun hakkında bilgi verdi. A. Ayılçiyeva'nın oğlu Pakistan vatandaşı, yani onun eski kocasındadır. Tursunbekov, bu sorun üzerine meslektaşından yardım isteğinde bulundu. 

Pakistan İslam Cumhuriyeti Ulusal Asamble Başkanı Sardar Ayaz Sadık, bu sorun onun kişisel kontrolü altında olacağına inandırdı. Görüşmede Sardar Ayaz Sadık, meslektaşını 2017 yılında iş ziyareti ile Pakistan'a davet etti. 

Hatırlatalım ki, Kırgızistan Meclisi Başkanı Çınıbay Tursunbekov başkanlığında Meclis resmi heyeti Bağımsız Devletler Topluluğu Parlamentolararası Meclisi (BDT PM) ve Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü Parlamenterler Meclisi (KGAÖ PM) toplantısına katılmak için Rusya Devleti'nin Sankt-Peterburg'da bulunmakta.

Editör: TE Bilişim