Ukrayna ordu sözcüsü, Kırım'daki Ukrayna üssüne baskın düzenlendiğini açıkladı. Sözcü, düzenlenen baskında 1 askerin hayatını kaybettiğini belirtti. Olayın ardından açıklama yapan Ukrayna Başbakanı ise yaşananları "Savaş suçu" olarak nitenlendirdi.
 
"TESLİM OLMAMIZI İSTİYORLAR"
 
Öte yandanRus haber ajansı Interfax'a açıklama yapan Ukraynalı sözcü, "Ukraynalı bir subay sırtından yaralandı. Kendimizi savunmak için ikinci katta barikat oluşturduk. Ana karargahımızı ele geçirdiler ve komutanımız esir alındı. Silahlarımızı bırakarak, teslim olmamızı istiyorlar" dedi.
 
"DELİL YOK"
 
Görgü tanıkları ise, Ukraynalı subayın yaralandığı olaya Rus askelerinin karıştığını gösteren bir delil olmadığını iddia etti.
 
"BU SAVAŞ SUÇUDUR"
 
Yaşanan gelişmelerin ardından Ukrayna Başbakanıda bir açıklama yaptı. Başbakan, "Kırım'da Rus askerler Ukrayna askerlerine ateş açtı. Bu savaş suçudur."
 
"KIRIM, RUSYA'DAN AYRILACAK BÖLGE DEĞİL"
 
Rusya Devlet Başkanı Putin, dünyadan gelen tepkilere rağmen, Ukrayna'dan ayrılma kararı alan Kırım'ın 'bağımsız bir devlet olarak' tanınmasına ilişkin belgeyi imzalamıştı. İmza sonrası ilk kez konuşan Putin, "Kırım, Rusya'dan ayrılabilecek bir bölge değildir." demişti.
 
BATI'YI "ÇİZGİYİ AŞMAKLA" SUÇLAMIŞTI
 
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Rusya'nın 'zenginler kulübü' olarak adlandırılan G-8'e katılımının askıya alındığını açıklamıştı.Fabius'un açıklamasından kısa süre sonra Kremlin Sarayı'ndaki Georgiyevski Salonu'nda parlamenterlere seslenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Batı'yı, Moskova'yı aldatmak ve Ukrayna konusunda 'çizgiyi aşmakla' suçlamıştı.
 
"EV SAHİPLİĞİ" AÇIKLAMASI
 
Putin ayrıca,"Kırım konusunun hepimiz için tarihi bir önemi var" ifadesini kullanmıştı.Putin, "Pek çok Rus askeri, Kırım ve Rusya'nın ortak tarihinde rol almıştır. Sivastopol limanı Rusya'nın Karadeniz'deki donanmasına uzun seneler ev sahipliği yapmıştır. Kırım, Rusya'ya çok benzeyen bir bölgedir ve Rusya'dan ayrı değildir." şeklinde konuşmuştu.


 

Editör: TE Bilişim