KİEV (QHA) -

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Eurovision 2016 şarkı yarışmasının Ukrayna elemelerini kazanan Kırım Tatar kökenli Ukraynalı şarkıcı Camala’yı tebrik etti.

Yarışmanın finalisti açıklandıktan sonra Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Bu bir zafer! Binlerce Kırım Tatarı Kiev’de düzenlenen Eurovision-2016 şarkı yarışmasının Ukrayna elemelerinin finalini izledi. Kırım’dan oy verilemiyordu, bu yüzden Ukrayna ana kısımdakilerden tek bir istekleri vardı Kırımlılar için oy vermeleri. Eminim ki, Camala Eurovision’da ülkemizi layıkıyla temsil edecek. Tüm dünya “1944”ü öğrenecek. Görüyorum ki Ukraynalılar doğru yolda. Kırım- Ukraynadır! Yaşasın Ukrayna!” şeklinde açıklama yaptı.

21 Şubat gece saatlerinde Camala, Eurovision 2016 şarkı yarışmasının Ukrayna'daki elemelerinin finalinde en çok oy alarak Eurovision 2016'da Ukrayna'yı temsil etmek üzere seçildi.

QHA

Editör: TE Bilişim