KKTC Kırgızistan’da kültür temsilcisinin Filistin vatandaşı sonradan KKTC vatandaşı yapılan birisinin olduğu öne sürülüyor.
Filistin vatandaşı kültür temsilcisinin aylık maaşının 5700 dolar olduğu ve Mercedes marka, makam arabasının şoförü ile birlikte 400 dolar ayrıca masrafı olduğuna da vurgu yapılıyor.

FİLİSTİN VATANDAŞI KÜLTÜR TEMSİLCİSİ

Devlet Halk Dansları Eğitmeni Serhat Kozoğlu Sosyal Medya aracılığı ile yaptığı açıklamada, 10-16 Mayıs tarihlerinde Kırgızistan’daydık. Orada düzenlenen bir haftalık KKTC kültür haftasına katıldık. Bizi orada sonradan KKTC vatandaşı yapılan Filistin vatandaşı biri, KKTC kültür temsilcisi olarak karşıladı. KKTC Kültür Temsilcimizin aylık maaşının 5700 dolar olduğunu öğrendik. Kullandığı araba son model Mercedes’ti ve şoförü de vardı. Ayrıca arabaya da aylık 400 dolar kira ödendiğini öğrendik dedi.

KIBRISLI TÜRK’ÜN KÜLTÜRÜNÜ BİLMEYEN FİLİSTİNLİ KÜLTÜR TEMSİLCİSİ

Serhat Kozoğlu açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘Hükümete sordum ve ayrıca mecliste bizi temsil eden tanıdığım bazı vekillere de sordum. Hepsi de haberleri olmadığını ve araştıracaklarını söylediler. Merak ettiğim bazı şeyler var. Bu atama Bakanlar Kuruludan habersiz mi oldu? Ve neden kültürümüzü yeterince bilmeyen Filistinli bir kişi bizim kültür temsilcimiz olarak atandı. Bizlerde yok mu ülkemizi temsil etme başarısını gösterecek biri.

TÜRKÇEYİ BİLE BİLMEYEN BİRİNİN KÜLTÜR TEMSİLCİLİĞİ SAYGISIZLIKTIR

Sayın Cumhurbaşkanım umarım bu ayıbımızı hemen düzeltir. Türkçesi de bir harika. Bu KıbrısTürküne yapılan bir saygısızlıktır. Bizler şehitlerimizi yabancıların çıkarlarını korumak için vermedik. Sayfamda birçok mecliste görev alan vekil var. Bu ihbarımı dikkate alın gereğini yapınız. Hükümette mecliste olan bir çok kişiye sordum. Aldığım cevap bilgileri yok araştıracaklarmış. Gerek yok ben öğrendim. Kendi kendine atanmış. Umarım bir yetkili arar ve sorar’

Editör: TE Bilişim