Avustralyalı bilim adamları tarafından salgın olan koronavirüs (Covid-19) tedavisinin bulunduğu iddia edildi.

Queensland'deki Klinik Araştırma Merkezi uzmanları tarafından bulunan ilacın şu anda hali hazırda olan bazı hastalarda denendiği ve bu kişilerin sağlık durumlarında düzelme olduğu kaydedildi. Mart ayının sonlarına doğru Covid-19 pozitif olan hastaların ulusal düzeyde ilacı test etmek için deneylere kaydolmalarının amaçlandığı belirtildi.

Araştırma Merkezi Direktörü Profesör David Paterson tarafından yapılan son açıklamada sıtma ve HIV tedavisinde kullanılan iki ilaçtaki etken maddelerin kombinasyonunun koronavirüse karşı oldukça etkili olduğundan bahsedildi.

Paterson ayrıca ilaçlardan birinin ülkedeki ilk pozitif vakalardan birine verildiğini kaydederek bu kişide virüs izinin kalmayarak tamamen yok olduğunu ve hastanın da iyileştiğini ifade etti.

Paterson, yapılan terapiler ile birlikte virüsün hastaların vücut sisteminde tamamen atıldığını ve bu ilaçların koronavirüs salgınına bir çare olduğundan bahsetti. Şu ana kadar denenen hastalarda herhangi bir şekilde yan etkiye rastlanmadığını da söyleyen Paterson, çok sayıda insan üzerinden bu ilacın denenmesi ile daha iyi sonuçları alınacağı da belirtti.

İnsanlar üzerinde yapılan deneylerin başarılı olması durumunda ilacın koronavirüs tedavisinde etkisi olması için önlerinde 3 aylık bir zaman olduğu da ifade edildi.

Editör: TE Bilişim