ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Singapur’daki zirveye ilişkin, “Kuzey Kore görüşmeleri hızla ilerliyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Singapur’da Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasında yapılacak tarihi zirveye ilişkin açıklama yaptı. Pompeo, Kuzey Kore zirvesinin nihai hedefinin değişmediğini, Kuzey Kore’nin nükleersizleştirme konusundaki samimiyetini ABD’nin görmeye istekli olduğunu söyledi. Pompeo, “İki liderin yüz yüze görüşmesi, hem halklarımıza hem de tüm dünyaya fazlasıyla fayda sağlayacak şeyleri başarmak için muazzam bir potansiyelin işareti” dedi.

Trump’ın zirveye oldukça hazır olduğunu ve zirvenin sonucunun başarılı olacağı konusunda iyimser olduğunu ifade eden Pompeo, “Kuzey Kore görüşmeleri hızla ilerliyor” dedi. ABD Başkanı Trump’ın Kuzey Kore ile zirveye “pozitif tutum” içinde katılacağının altını çizen Pompeo, zirve için “Bu gerçekten bir barış misyonudur” dedi.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, diplomasinin doğru yönde ilerlememesi durumunda yaptırımların arttırılacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un beraberindeki heyetle birlikte yarın düzenlenecek tarihi zirve için dün Singapur’a geldi.

(İHA)
Kaynak: iha