Libya'da geçici hükümet karşıtı eylemciler, Savunma, Adalet, Petrol, Ulaşım ve Dışişleri Bakanlığı ile Libya devlet televizyonu binasını kuşattı. Eylemciler, yönetimi bırakması için Milli Genel Kongre (MGK) ve hükümete üç gün süre tanıdı.

Kendilerini, "Onurlu Libya Evlatları" olarak adlandıran bir grup, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik çöküş, bozulan güvenlik durumu ve devlet kurumlarındaki yolsuzluğu gerekçe göstererek Savunma, Adalet, Petrol, Ulaşım, Dışişleri Bakanlığı ile Libya devlet televizyonu binasını kuşattı. Çalışanların içeri girmesini engelleyen eylemciler, talep listesinin yer aldığı bir bildiri dağıttı. Geçici hükümetin istifası ve MGK'nın görev süresinin uzatılmaması taleplerinin yer aldığı bildiride, karşılık verilmesi için hükümete 3 gün süre tanındığı ifade edildi. 

Dışişleri Bakanlığı önündeki eylemcilerden Nuri Buzlah, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde Libya'daki hayati öneme sahip tüm kurumların faaliyetlerinin durdurulacağını söyledi. Hiçbir partiye mensup olmadıklarını ve herhangi bir ideoloji adına hareket etmediklerini kaydeden Buzlah, "Ülkem, hükümet ve MGK'nın ellerinin arasında kaybolurken sessiz kalamazdım" diye konuştu.

Libya'da, ülkenin geçici meclisi MGK'nın görev süresinin uzatılmasını protesto ederek hükümet binasını kuşatan grup daha önce buradaki eyleme son vermişti. Eyleme son verilmesi kararının göstericiler ile orduya bağlı birliklerle gerçekleştirilen görüşmenin ardından alındığı belirtilmişti. 

Libya'da Milli Genel Kongre, geçen hafta "2011 geçici anayasası ile geçici parlamentonun görev süresinin 24 Aralık 2014'e kadar uzatılması"nı kapsayan "yol haritası"nı kabul etmişti. Bu konu ülkede protestolara neden oluyor.

Editör: TE Bilişim