Öte yandan ülkede süren ABD destekli sağ şiddet eylemlerinde 2 kişi daha yaşamını yitirdi. Böylece Nisan başından beri süren şiddet eylemlerinde ölenlerin sayısı 73’e çıkmış oldu.

Başkan Maduro, Miami'deki bir toplantıda Venezuela demokrasisini sorgulayan ABD başkan yardımcısı Pence'nin Venezuelayla ilgili açıklamalarını kınadı. Venezuela’nın, Latin Amerika’daki egemen gücünü geri isteyen ABD emperyalizminin temel hedefi olduğunu dile getiren Maduro, "Ona diyorum ki Venezuela'ya burnunuzu sokmayın. Venezuela'da bir (dış) müdahale olmayacak. Venezuela'ya barış, diyalog ve kurucu meclis geliyor.” dedi. 
2 kişi daha yaşamını yitirdi

Öte yandan 4 Nisan’dan beri ülkede süren ABD destekli sağ şiddet eylemlerinde 2 kişi daha hayatını kaybetti. Zulia’daki protestolar esnasında, göstericiler tarafından alıkonulmak istenen bir ilaç kamyonu, kaçmak için hızlandığı sırada göstericilere çarptı. Olayda 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Luis Vera Sulbarán yaşamını yitirdi. Olayın ardından göstericiler kamyonu ateşe verdi.

Araç sürücüsü göz altına alınırken basına bilgi veren İçişleri bakanı Néstor Reverol, Vera’nın sağ şiddetin kurbanlarından biri olduğunu söyledi. Devlet Başkanı Maduro ise, bu tip olayların bir daha yaşanmaması için Venezuela halkına sükunet çağrısı yaptı.

Tachira eyaletinde yine üniversite öğrencisi 20 yaşındaki José Gregorio Pérez Caicede’nin, gösterlerde açılan ateş üzerine yaralanarak öldüğü açıklandı. 
4 Nisan’dan beri ülkede süren şiddet dalgasında ölü sayısı 73’e yükseldi.

Kaynak: dha