Malezya'da, Spotify'da oluşturduğu müzik listesine Kraliçe'nin fotoğrafını koyan grafik sanatçısı Fahmi Reza, gözaltına alındığı bildirildi.

Malezya'da Fahmi Reza isimli grafik sanatçısı, müzik platformu Spotify'da oluşturduğu çalma listesine Kraliçe Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah'ın fotoğrafını koyduğu ve şarkıları da içinde 'kıskançlık' kelimesi geçenlerden seçtiği için gözaltına alındığı ifade edildi.

T24'ün haberine göre Malezya'nın 'halkı kışkırtma' ve 'iletişim' yasaları kapsamında soruşturulan Fahmi'nin Facebook hesabında da bir link paylaştığı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Bu hafta Instagram'da bir takipçisi, bütün saray şeflerinin aşılı olup olmadığını Kraliçe'ye sormuştu. Yerel basında çıkan haberlere göre Kraliçe de takipçiye "Kıskandın mı?" sözleriyle yanıt verdi. Bunun üzerine hesap kısa süreliğine kapatıldı ve daha sonra da bu ifadeler de kaldırıldı.

Sanatçı Fahmi Reza'nın ise daha önce Başbakan Najib Razak'ı bir palyaço olarak resmetmiş ve bu nedenle bir sene hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak daha sonra bu cezanın ertelendiği aktarıldı.

Editör: TE Bilişim