Mehmet Aşkın Kipel açıklamasında" Gördüm ki Türk dünyasını çok ihmal etmişiz.Hatta hatırlamamışız. Bu manada üzüntülüyüm. Bundan sonra ki çalışmalarımızda Orta Asya ve Türk Dünyası bizim işin en az Avrupa kadar önemli olacaktır." dedi.

Kipel açıklamasına şöyle devam etti" Meral Akşener ile milli hafızamız yeniden canlanmış, yapmamız gerekenleri hatırladık bundan sonra Büyük Türkiye ve Türk Dünyasının turizm ve ekonomik ilişkileri konusunda bizde Avrupa teşkilatları olarak neler yapacağımızı görmek açısından bu gezinin faydalı olacağını buradan Avrupa'daki gönüldaşlara duyurmak istiyorum" dedi.

Mehmet Aşkın Kipel, Orta Asya da misafir edilen Habererk.com imtiyaz sahibi İsmail Türk'ü "ziyaret ettim, sağlıklı, zinde, sıhhati yerinde, kararlı bir mücadele adamı olarak görmek,hem bizi ziyadesi ile memnun etti, hem de bu noktada onu örnek alarak enerji depoladığımızı buradan bildirmek isteriz."

Aynı zamanda Mehmet Aşkın Kipel Berlin'de Değişim Hareketi gönüldaşlarımızın çabaları ve bu çabalarının Avrupa'ya örnek teşkil etmesi açısından daha çok çalışacaklarını söyleyerek " Avrupa Ülkücüleri olarak bizim de bazı görüşlerimiz var" dedi.

Kipel " Değişim Hareketi olarak Avrupa'da MHP taklitçiğini MHP'cilik oynamayı bırakmak ve yeniden yapılanmak lazım. Pergelin ucunu açıp, bütün vatanseverleri kucaklayacak bir siyasi yapılanmaya, sivil toplum örgütlenmesine gitmek zamanı geldiğini rahatlıkla geldiğini söyleyebilirim" dedi.

Yeniden yapılanma konusunda ise Mehmet Aşkın Kipel şunları aktardı.

"Avrupa'daki teşkilatlanmada büyüklerime nacizane önerim Avrupa'da bir federasyon ve diğer ülkelerin ona bağlı olması şeklinde değil, her ülkenin direk Ankara'ya bağlı olduğu sivil toplum örgütü şeklinde yapılanması 21.yüzyıl anlayışına daha uygun olacak, rekabeti arttıracak, denetimi rahatlatacaktır.

Bu önerileri ortaya koyarak tartışmanın zamanı geldi" dedi.

Editör: TE Bilişim