Romanya-Turkiye Ticaret Sanayi Odasi Baskani Tamer Atalay
Meral Aksener  Heyacan Yaratti

Habererk Genel yayin yonetmeni Ismail Turk Balkan gezisi sirasinda Romanyanin baskenti Bukreste Turkiye-Romanya Ticaret ve Sanayi odasini ziyaret etti.
Ziyarette oda calismalari hakkinda bilgiler veren Romanya-Turkiye Ticaret ve sanayi odasi baskani Tamer Atalay Turkiye ve Romanyanin ekonomik isbirliklerinin karsilikli etkilesimine dikkkat cekerken AB nin onemli bir ulkesi olan Romanyanin Turkiyeye AB muzakerelerinde destek verdigine dikkat cekti. Atalay Turkiyedeki siyasi gelismeleri yakindan takip ettiklerini belirterek sunlari soyledi “ …Turkiye kalkinma hizi genc nufusuyla gelecege emin adimlarla yuruyen bir ulke siyasi gelismelerde yakindan izleniyor  . MHP de kasim secimleri sonrasi delegeler secmen parti yonetiminin yenilenmesi hususunda bir irade gosterdi. Kurultay toplanmasi icin delege iradesi orta yerde MHP Turk dunyasi icin onemli bir parti buradaki gelismeler yakindan takip ediliyor. Meral Aksener hanimin adaylik icin adinin gecmesi Turk dunyasinda heyacan yaratti. Biz oda stk olarak butun partilere esit mesafedeyiz her siyasi partiden uyemiz var. Burada gozlemimiz yurt disinda Turkler Meral Aksenerin genel baskanligindaki MHP ye ilgisi dahada artar diye dusunuyorum'avrupada ve Balkanlarda Turklerin yogun yasadigi ulkelerde AK Parti ve HDP etkili calisirlarken CHP ve MHP bu alanda zayif kalmakta'’ dedi.
Habererk genel yayin yonetmeni Ismail Turk’te 300 milyon Turk dunyasinin diasporasi dunyayaya cesitli alanlarda katacagi cok degerler var’Turk siyasetinin son yillarda yukselen onemli ismi Meral Aksener hanimin avrupa Turklerince bu denli benimsenmis olmasi beni oldukca mutlu etti dedi.

 

Editör: TE Bilişim