İsrail askerlerinin, Cuma namazının ardından Mescid-i Aksa'da gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesi sonucu 1'i Türk 4 kişi yaralandı.

İsrail askerleri, Hanuka Bayramı dolayısıyla dini sembollerinden biri olan şamdanla Aksa'ya girmeye çalışan Yahudi yerleşimcileri protesto eden Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi ile müdahale etti. Olayda aralarında 1 Türk vatandaşının da bulunduğu 4 kişi yaralandı. İlk tedavileri olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslara alındı.

Öte yandan Kubbetu's Sahra'da namaz kılan kadınlar ve Mescid-i Aksa'yı ziyarete gelen 53 Türk vatandaşı da İsrail askerlerinin göstericilere müdahalesinde kullandığı gazdan etkilendi. Yaklaşık 2 saat süren arbedede Filistinli göstericiler İsrail askerlerine taş atarak karşılık verdi.

İsrail askerlerinin Ömer Camii içinde mahsur kalan Filistinlilere caminin pencerelerinden göz yaşartıcı gazla müdahalesi üzerine çok sayıda kişi baygınlık geçirdi.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'dan aşamalı olarak çekilmesiyle olaylar sona erdi. İsrail emniyet müdürü sözcüsü Micky Rosenfelt, çıkan olaylardan Filistinli grubları sorumlu tutarak, "İki kişi göz altına alındı. Yeni gözaltılar olabilir. Polise protestocu gruplar içinden bazıları taşla saldırarak güvenlik güçlerini provoke etti. Güvenlik güçleri de göstericileri dağıtmak amacıyla müdahale etmek zorunda kaldı" dedi. 

Editör: TE Bilişim