Mısır Havayolları'na (EgyptAir) ait bir yolcu uçağı silahlı kişilerce kaçırıldı. 81 kişi taşıyanMS181 sefer sayılı uçak, Güney Kıbrıs'taki Larnaka Havalimanı'na indirildi. Mısır havacılık yetkilileri, pilotun üzerinde intihar yeleği olduğunu söyleyen bir yolcu tarafından tehdit edildiğini açıkladı. Hürriyet KKTC Temsilcisi Ömer Bilge, hava korsanının 50 yolcunun gitmesine izin verdiğini aktarıyor. 

EgyptAir'e a ait yolcu uçağının Mısır'ın İskenderiye şehrinden başkent Kahire'ye giderken kaçırıldığı belirtildi.

 

Bazı kaynaklar uçakta bomba şüphesi olduğunu yazdı. Polis kaynakları, uçağın en az bir silahlı saldırgan tarafından kaçırıldığını açıkladı. 

 

Sivil Havacılık Bakanlığı, Pilot Ömer el Gammal'ın üzerinde intihar yeleği olduğunu söyleyen bir yolcu tarafından tehdit edildiğini aktardı.

 

Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu, uçakta 55 yolcu ve yedi mürettebat olduğunu duyurdu. Fakat ajanslar, uçaktaki kişi sayısına ilişkin çelişkili haberler geçiyor. Bazı kaynaklar uçaktaki yolcu sayısını 81 olarak veriyor.

 

Sivil havacılık yetkilileri ve polise dayandırılan bir haberde, kaçırılan uçağın Airbus A320 olduğu ifade edildi. Fransa kaynakları ise uçağın Air Boeing 737-800 olduğunu aktarıyor.

 

HENÜZ TALEPLERİNİ İLETMEDİLER

 

Korsanlar yerel saatle 08:30'da kuleyle iletişime geçti ve uçağa 08:50'de iniş izni verildi.

 

Korsanların henüz bir talepte bulunmadığı ve havalimanına bir kriz ekibinin sevk edildiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim